Joc heurístic

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (844 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
EL JOC HEURÍSTIC AMB OBJECTES PER A NENS I NENES DE 1 A 3
Què és?
El joc heurístic és una activitat de joc, destinada als infants entre 12 mesos a 3 anys, com a continuació de la panera delstresors.El joc heurístic es desenvolupa a l’escola en una sèrie de sessions el nombre de les quals és variable.
Per a la realització del joc cal:
-Disposar un material concret, inespecífic.
-Un espaiconvenientment preparat.
-Un temps exclusiu i exempt d’interrupcions.
-La disponibilitat absoluta d’un mestre.
-Una atmosfera de calma i de tranquil·litat en el grup.
El joc heurístic amb objectesés una activitat que aprofita les accions espontànies dels petits i les potencia. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants. Té dues fases:durant la primera, exploren el material i combinen uns objectes amb els altres; durant la segona fase, orientats per l’adult i de manera organitzada, recullen el material.
Equipament
L’espai:l’activitat es fa a la sala de joc habitual del grup d’infants. Cal preparar-lo traient de l’abast dels infants tots els objectes que poden distreure la seva atenció.

El material: N’hi ha de tres tipus:els objectes, els contenidors i les bosses.

Els objectes. S’utilitzen objectes que no tenen una finalitat lúdica preestablerta, però que són fàcilment combinables entre ells: recuperats de lanatura; recollits de casa, etc...
Han de ser fàcilment manejables i convé que es conservin en bon estat.
N’hi ha d’haver en quantitat suficient; com a mínim s’han de tenir en estoc de quinze a vintobjectes diferents. De cada tipus d’objectes cal que hi hagin 50 unitats amb la corresponent bossa per guardar-les.
Veiem ara alguns exemple d’objectes i la seva procedència:
- De la natura: Petxines,pinyes.
- Comprats: Anelles de cortina, cadenes fines, trossos de mànega, pilotes de ping-pong, boles de suro, rulos de perruqueria, bigudins, agulles d’estendre, cèrcols de goma (cafetera).
-...