Jonas Bendiksen

Páginas: 5 (1027 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013

Jonas Bendiksen

«Adoro treballar en històries abandonades en benefici dels titulars - els orfes periodístics. Sovint, les millors imatges, les més convincents, són relegades a l'ombra juntament amb les històries, i passen pràcticament desapercebudes.»

Biografia
Jonas Bendiksen és un fotògraf noruec (nascut a Tønsberg el 1977, viu a Oslo) que realitza fotografia documental sobrehistòries que no són de primera plana.
Amb 15 anys, fer fotografies va arribar a ser important i va construir una cambra fosca a la casa dels seus pares. Al mateix temps que revelava fotos va ser desenvolupant un punt de vista personal sobre el tipus de fotos que feia i les que desitjaria fer en el futur. No tenia dubtes que anava a ser un fotògraf.
A l'edat de 19 anys, va entrar a l'agència Magnum deLondres, però aviat va abandonar la rutina de l'oficina per anar a treballar a Rússia com a fotoperiodista independent: amb 20 anys va arribar amb vaixell al port de Vladivostok en el llunyà orient de Rússia. Es va establir allí durant diversos dels anys següents, on va treballar en històries sobre la perifèria de l'antiga Unió Soviètica, buscant històries sobre del desmantellament de l'antic imperisoviètic que va compilar en l'obra Satellites (2006).
El seu treball sovint s'ha centrat en les comunitats aïllades i en els enclavaments. Més tard va viatjar pels cinc continents i es va dedicar a diversos projectes, en particular a un estudi de gran envergadura sobre els barris de barraques a tot el món.
Entre d'altres, ha rebut els premis:
National Magazine pel seudocumental Kibera, publicat a París Review,
beca de la Fundació per a la Llibertat d'Expressió,
2 º lloc en el concurs Daily Life Stories for World Press Photo.
El Centre internacional de Fotografia li va concedir el premi Infinity a 2003 i
primer premi de Pictures of the Year (POY) internacionals.
També ha publicat especialment a National Geographic, Géo, Newsweek, The Telegraph Magazine, The Sunday Times Magazine iper la Fundació Rockefeller. A més va ser convidat a l'agència Magnum el 2004 i és membre de ple dret des de 2008.


Obres

L'any 2008 ha estat testimoni d'un canvi important en la forma en què les persones a tot el món viuen: per primera vegada en la història més persones viuen a les ciutats que a les zones rurals. Aquest triomf de la població urbana, però, no representa per complet elprogrés, com el nombre de persones que viuen en barris marginals urbans, sovint en condicions d'abjecta, aviat superarà els mil milions. De 2005 a 2007 Jonas Bendiksen vida documentada en els barris pobres de quatre ciutats diferents: Nairobi, Kenya, Mumbai, Índia, Jakarta, Indonèsia, Caracas, Veneçuela... Les seves imatges líriques capturen la diversitat d'històries i punts de vista personals que estroben en aquests barris americans que, malgrat les suposicions comunes, no són simplement llocs de pobresa i misèria. No obstant això, els residents dels barris pobres s'enfronten contínuament a enormes desafiaments, com la falta d'atenció de la salut, sanejament i electricitat. The places we live inclou vint imatges de dos desplegables, cadascuna representant d’un habitatge individual i lahistòria dels seus habitants.







Un fascinant viatge fotogràfic de set anys porta als espectadors a través dels països i enclavaments celebrats en òrbita per la immensa gravetat de Moscou, el nucli de l'imperi soviètic. Ara, cada regió és per si sol en un ambient polític caòtic, de vegades sense el reconeixement diplomàtic dels veïns, i molt menys a la comunitat internacional. Abkhàzia, unpaís no reconegut en el Mar Negre, va ser la perla natural de l'imperi, on els generals bel·licosos i gerents de fàbriques de producció van arribar a relaxar-se. Les zones de xoc de naus espacials entre Rússia i Kazakhstan revelen una versió soviètica baixa de l'esperit emprenedor. En Transnístria, una regió separatista de Moldàvia que sobreviu i actuen com a mercat negre gegant per al tràfic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jonas
  • jona
  • jona
  • JONÁS Este
  • Jonas
  • Jona
  • Jonas
  • jone

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS