jopo

Páginas: 13 (3010 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
HISÒRIA D’ESPANYA
INTRODUCCIÓ
1492 Descobriment d’Amèrica i Conquesta de Granada (Al - Alandalus 711-1492)
Isabel I Castella conquereix Granada
L’11 de setembre del 1714 Barcelona cau en mans de Felip V. per recordar que aquell dia vam deixar de ser lliure. Ja que van acabar amb les lleis i institucions pròpies de Catalunya.
1716 Felip V fa un decret DECRET DE NOVA PLANTA que elimina demanera definitiva tot autogovern de Catalunya. A partir de Felip V a Espanya s’inicia una nova etapa on centralitzen més el país, tots els diferents regnes perden autonomia i centralitzen la administració i l’estat.
Carles III decideix que Madrid serà el centre on centralitzarien tot el poder Espanyol.
El rei tenia TOT EL PODER MONARQUIA ABSOLUTA (Borbons i Austrià) tenien tots els poders.Però a partir de Carles III les coses canvien. Època de Carles III s’inicia un corrent nou filosòfic anomenat la il•lustració: la raó era el centre de totes les coses. Els reis s’han de deixar aconsellar per els savis que no podaven en qüestió a la monarquia.
Carles IIIIl•lustració
On no hi ha una monarquia absoluta
Sinó el despotisme il•lustrat manar amb la raó
Espanya vivia en l’anticregim
Carles IV l’antic règim comença a entrar en crisis per la influencia mundial de les idees de la revolució francesa el 1789 (liberté, egalité, fretarnité). La revolució francesa: a França la burgesia es revela. I coincideix amb el regnat de Carles IV a Espanya (1788 – 1808)
França Lluis XVI cosí de Carles IV
Carles IV per intentar evitar-ho (que les idees de la revolució francesa arribina Espanya) declara la guerra als revolucionaris de França La Guerra Gran
Les zones que van patir més la guerra van ser Catalunya, País Basc i Els Pirineus. La Guerra Gran va anar malament per Espanya perquè va perdre. I firmen la Pau de BASILEA (tractat de pau entre Espanya i Franca) el 1795. França li va fer firmar el tractat. A partir d’aquest moment Espanya passarà a ser un país subordinatde França per part de la seva independència. França convenç a Espanya perquè lluiti contra el Regne Unit: Batalla Naval (vaixells) Batalla de Trafalgar on Espanya va perdre i també va perdre molta flota el 1805.
Napoleó Bonaparte a França
França fa firmar a Espanya el tractat de Fontainebleau. A Espanya hi ha un ministre Manuel Godoy que controla els reis.
Manuel Godoy va ser el ministre delCarles IV i tenia set de poder.
L’objectiu principal de Napoleó era acabar amb Anglaterra. Tractat de Fontainebleau on Napoleó on Napoleó va proposa a Carles IV que el deixes passar amb les tropes fins conquerir Portugal i Portugal passaria a ser part d’Espanya dirigit per Manuel Godoy. Però Napoleó no compleix la seva paraula i conquereix Espanya i així tota Europa.
A partir d’aquí començal’anomenada Guerra del Francès (1808-1814)

Es produeix un Motí (revolta): Motí d’Aranjuez (Madrid)
El poble es revela contra el rei i Godoy i volen la dimissió de Godoy. I que el rei abdiqui Carles IV i li doni la corona al seu fill Ferran. Conflicte entre pare i fill.
Finalment Napoleó crida als dos el pare i el fill a la ciutat de Baiona i els fa abdicar a tots dos. I regnarà el seu germà JosepBonaparte que regnarà amb el títol de Josep I
Josep I fera una mena de constitució per els Espanyols que s’anomenarà estatut de Baiona
Segons aquest estatut tots els Espanyols serien iguals davant de la llei podien accedir a càrrecs públics i havien de pagar impostos.
Aquest estatut els Espanyols no el volien excepte els afrancesats (intel•lectuals) no el volien perquè l’havien imposat des defora. GUERRA DEL FRANÇES
Guerrilla Espanya van inventar contra França una manera d’atacar i defensar en petits grups.
Catalunya durant la Guerra del Francès va ser incorporada a Franca, dividida en 4 departaments. Espanya 1812 d’amagat van arribar parlamentaris i politics de tot arreu d’Espanya a Cadis. Ciutat encara no invadida. I van redactar la constitució per Espanya. Constitució de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jopas
  • Jopo
  • jopos
  • Jopa
  • Jope
  • jopo
  • EL JOPO
  • Jope

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS