Jordi Cruz Mas

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015


Jordi Cruz Mas , chef
Biografia:
Va néixer a Manresa un 29 de Juny de l’any 1978, ja apuntava maneres quan amb 7 anys va preparar el seu primer plat,Mongetes amb patates , per la seva mare. Quedes de aquell moment ja sabia que arribaria a ser un gran cuiner.
Va realitzar els seus estudis de cuiner a L’Escola superior de Hosteleria de Manresa ( Barcelona).
Als 14 anys va començar a treballaral restaurant Estany Clar de Cercs (Barcelona) .Aquí es on va aconseguir la seva primera ESTRELLA MITCHELIN* al novembre de l’any 2004 , convertint-se als seus 26 anyets en el chef mes jove d’Espanyai el segon al món en rebre aquesta prestigiosa distinció .

Es una jove promesa dins del panorama culinari espanyol.



Premis:
Entre els diferents premis que ha aconseguit, els mes importants son:El campionat d’Espanya per a joves chef que va obtindre a SAN SEBASTIAN , l’any 2002.
Premi Internacional de Cuina amb Oli D’Oliva de Jaen , el va aconseguir l’any 2003 i en aquests any tambéva obtindre el premi del campionat d’Espanya per a Joves Valors , ciutat de Marbella.
En 2006 es va proclamar campió de la primera edició del concurs Cuiners DEL ANY (CCA) esdeveniment del queactualment es vicepresident del jurat, junt amb el chef MARTIN BERASATEGUI.

En desembre del any 2007 en Jordi Cruz va deixar el Estany Clar i va passar a ser gerent i cap de cuina del restaurant L’ANGLEDE MÓN SANT BONET(Barcelona).
En novembre del 2008 aquest establiment va guanyar també la seva primera Estrella Michelin.
En maig del 2010 es va incorporar al equip de ABaC RESTAURANT &HOOTEL , onha aconseguit dos Estrelles de la prestigiosa guia Michelin

A la actualitat:
Actualment col·labora en el programa MASTER CHEF ESPANYA, del qual es jurat amb la Samanta Vallejo-Najera i PepeRodriguez,tots dos son uns cuiner exquisits.

Encara que abans de participar a la versió espanyola va participar a Màster Chef Polònia que va tindre la seva final a les cuines del ABaC...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vidas cruzadas (The help) “Una mirada más adentro”
  • Jesus Murio en una Cruz y pagaremos con mas pecado
  • Jordi
  • jordi
  • jordi
  • jordi
  • Jordi
  • Jordi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS