Jujuujuj

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
1. DOCUMENTACIÓ GENERAL (CATALOGACIÓ O FIXA TÈCNICA)

1. NOM DE L'EDIFICI: torre Eiffel
2. IDENTIFICACIÓ DE L'AUTOR: Alexandre Gustave Eiffel
3. CRONOLOGIA I ÈPOCA: 1887-1889
4. UBICACIÓ DE L'OBRA: parís
5. ESTIL: arquitectura de ferro
6. TIPUS D'EDIFICI: torre commemorativa
7. DIENSIONS: 305m alt x 125m. actualment medeix 320 si hiafegim l’antena de telecomunicacions

2. ANÀLISI FORMAL

1. MATERIAL: ferro forjat
2. SISTEMA CONSTRUCTIU: amb materials industrials
3. ELEMENTS DE SUPORT: la torreés una estructura que avui dia arriba a 10.100 tones de pes, formada per prop de 18.000 peces de ferro, i que necessità 2,5 milions de reblons per mantenir-se ferma. la torre s’aixeca sobre quatrepilars de grans dimensions i quatre arcs enormes que s’hi recolzen.
4. ELEMENTS SUPORTATS:, l’entramat de les bigues obeïa a la necessitat de donar estabilitat a la torre enfront dels vendavals,però ben aviat el disseny fou considerat un prototip de simetria.
5. ESPAI EXTERIOR/INTERIOR: els quatre pilars, situats en els que serien els vèrtex d’un rectangle, a mesura que s’alcen escorben cap a l’ interior per acabar convertint-se en un únic element, el traçat piramidal que en resulta potencia la sensació de verticalitat.
la torre consta de tres plataformes o pisos: el primer a57m de terra, el segon a 115m, i l’últim que és un mirador envoltat de vidres amb capacitat per aproximadament 800 persones , a 274m. hi ha un ascensor que ajuda a pujar i baixar d’un pis a un altre,a més a més de restaurants, magatzems botigues i fins i tot un museu.
6. ELEMENTS DECORATIUS: La torre no destaca especialment pels seus motius decoratius, però val a dir que en mig de totl’entramat de bigues ferro s’observen sanefes i motius geomètrics que decoren els arcs.
7. ESTILS: en el segle XIX es produí una evolució arquitectònica, motivada per la revolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS