Kafnke

Páginas: 3 (698 palabras) Publicado: 8 de abril de 2011
* Biografia:
Kurt Lewin, psicòleg Alemany, va néixer al 9 de setembre de 1890 a la ciutat de Moglino a la província de Poznan (Polònia). Es va interessar en l’ investigació de la psicologia delsgrups i les relacions interpersonals. Va estudiar medicina en Friburgo de Brisgovia i biologia a Múnich i es va doctorar en filosofia per la Universitat de Berlin al 1916. Al 1917 es va casar amb MariaLandsberg, amb la que té 4 fills, Agnes, Frtiz, Miriam i Daniel. Al 1924 com alumne de Zeigarnik va realitzar estudis sobre records de tasques incompletes. Va ser professor a la Universitat de Berlín.Al 1933 perseguit per els nazis va fugir d’Alemanya i se’n va anar a EEUU on va ser docent de la Universitat de Cornell, i al 1935 de la Universitat de Iowa, ja per 1940 es va nacionalitzarestadounidens. Al 1944 va deixar Iowa i se’n va anar al Massachusetts Institute of Tecnology, establint el centre d’investigació per la Dinàmica de grups, on es va preocupar per fer una teoria comú sobre elsgrups. Al 1946, va coordinar un grup d’investigadors que va treballar amb grups de diferents classes i millorar les relacions interracials. Al 1947 va crear National Laboratories Training i als pocsdies, el 12 de Febrer de 1947 va morir a Newtonville, (Massachusetts).
Lewin principalment és considerat fundador de la psicologia social moderna i se’l coneix principalment pels seus treballs sobre ladinàmica de grups. En les seves teories sobre aquest tema sosté que el grup no és una simple col·lecció d’individus, sinó que entre els individus que formen el grup es produeixen múltiples fenòmensque determinen “moviment”(dinamisme). El dinamisme fa evolucionar el grup positivament o negativament depenent de molts factors.
Una de les tècniques de Lewin eren els tallers de sensibilització quesolen tenir una estructura flexible i es centren en els sentiments, les emocions, les conductes i les interaccions que els individus experimenten com a grup aquí i ara. La persona que hi participa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS