Kandinsky: Composició Iv

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 4 de abril de 2012
Kandinsky: Composició IV Ivan Nafría Font
1- Fitxa tècnica (obra, autor, cronologia, tècnica, mides, estil, tema, localització)/Contexthistòric/Anàlisi formal (elements plàstics, composició)/ Interpretació (contingut i significació, funció)
2- Aquesta obra va ser realitzada per Wassily Kandinsky l’any 1911, pertany a l’estil abstracte y és un olisobre tela. Té unes mides de 1,59 x 2,50, el tema es una lluita entre cavallers i està localitzat a Kunstammlung Nordrhein-westfalen (Düsseldorf).
Pel que fa al context històric, Wassily Kandinskyestà considerat el pioner en la creació de l’art abstracte. Després d’abandonar la carrera d’advocat es va traslladar a Munic, a l’edat de 30 anys, on va obtenir un ampli reconeixement.
L’any 1911,sent cofundador juntament amb Franz Marc del grup expressionista alemany Der Blaue Reiter (El genet blau), va arribar a l’abstracció en una data no gaire precisa, entre el 1910 i el 1913, amb la sevaprimera aquarel·la.
Amb el començament de la Primera Guerra Mundial va tornar a Moscou, on va rebre nombrosos reconeixements. A causa de la no-adhesió als principis artístics del règim comunista, vatornar a Alemanya l’any 1921, reclamat per l’escola d’arts de la Bauhaus. En aquest centre va exercir com a professor entre el 1922 i el 1933. També va desenvolupar en la seva obra un estil abstracte detendència geomètrica.
La pressió del nazisme a Alemanya el va fer viatjar a París, on va desenvolupar una obra pròxima al Surrealisme (tipus d’art que cap a la dècada del 1920 va recollir lapintura metafísica, les imatges inquietants produïdes durant el son, i hi va afegir l’automatisme (procés pel qual l’expressió lliure, ràpida i fluida esdevé el mètode d’execució de les obres).
Elselements plàstics de l’obra es basen en el predomini del color, que provoca un efecte pel qual has de mirar d’una banda a l’altre el quadre. La línia negra contrasta amb els colors del quadre hi trobem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Composició Iv
  • Análisis de la obra "Composición IV”de Wassily Kandinsky
  • Kandinsky
  • Kandinsky
  • Kandinsky
  • Kandinsky
  • Kandinsky
  • Kandinsky

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS