kdsna

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
(presentació power)
• Confecciona una FITXA TÈCNICA tot indicant les següents dades de
les següents obres, i realitza (escollit pel professor)una
d’arquitectura i una altra d’escultura opintura per l’exposició:

1. NOM DE L’OBRA
2. TIPUS D’OBRA
3. ARTISTA
4. CRONOLOGIA
5. LOCALITZACIÓ
6. ESTIL
7. BREU DESCRIPCIÓ DE LES SEVES FUNCIONS I/O CONTINGUT
8. IMÁTGES DE LES OBRESTOT DESTACANT ELS DETALLS DESCRITS


1. EROS I PSIQUE
2. Escultura exempta
3 Antonio Canova (Possagno(lloc on va néixer), 1757-1822) Va ser l’escultor de més èxit del Neoclassicisme. La sevacarrera va començar com a picapedrer. Es va dedicar a l’escultura quan es va traslladar a Venècia l’any 1781. A partir d’aquell any, l’obra de Canova es va definir mitjançant un estil claramentinfluenciat per l’escultura clàssica antiga.
4. 1787-1793
5. Musée du Louvre (París)
6. Neoclassicisme
7. L’escultura reflecteix el final de la història mitològica narrada per l’escriptor llatí Apuleu alllibre L’ase d’or, en el qual Eros, déu de l’amor s’enamorà de Psique, la bella filla d’un rei d’Àsia, i, per seduir-la va construir un palau que cada nit es poguessin veure sense que ella sapiguésqui era l’amant secret. Ella encuriosida, un dia va acostar una llàntia al seu amant mentre dormia però, Eros es va despertar i va marxar després de veure que ella l’havia descobert. Psique ca recórrera un oracle de Venus, que per recuperar el seu amor li va donar tres condicions, la qual la última era recollir l’atuell de Prosèrpina que contenia el secret de la bellesa. Psique va obrir l’atuell,la qual acció va fer que s’adormís profundament i no s’aixequés fins que Eros la besés.
La intensitat del moment escollit per l’autor fa que el sol gest d’un petó es converteixi en una imatge típicade l’amor.
8. A part de les fotosa que posaràs cabra, has de posar això: Canova expressa en aquesta escultura el rigor de l’art neoclàssic i mostra l’ideal de bellesa masculí i femení de l’època....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS