kitty

Páginas: 18 (4272 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013

III-SKINHEADS

III.1-Origen del skinheads (caps rapats)
Els skinheads van sorgir a Anglaterra en la dècada de 1960, com a descendents del moviment mod que va sorgir al Regne Unit en 1958.
Els mods eren joves de classe mitjana, que agradaven de la roba elegant, les scooters i les baralles de carrer. També per aquesta època, a Jamaica, es trobaven colles de joves anomenats rude-boys, ambgustos semblants als dels mods. Aquests rude-boys escoltaven reggae i rocksteady. Atrets per la música jamaicana van començar a freqüentar les discoteques que la passaven. Combinant les seves músiques va sorgir la segona onada de l'Ska.
A mitjans dels anys 1960 va sorgir el moviment hippie i el flower-power que, al contrari dels moviments obrers, va començar entre les classes socials més riques.Els rude boys van seguir escoltant música negra, sobretot pel ska i el naixent rocksteady, i van radicalitzar la seva actitud, adoptant una estètica i una actitud més agressiva (pel que se'ls va cridar hard-mods). Van començar a vestir amb roba més pràctica i identificada amb la classe obrera: botes de treball, tirants, etc. A més es va poder apreciar una tendència a tallar els cabells més curtque anteriorment (sense arribar a rapar-se’l), per diferenciar-se dels hippies.
Moltes d'aquestes característiques estètiques van ser adoptades dels rude boys jamaicans, com el fet d'usar tirants o de portar els pantalons arremangats (costum a Jamaica a causa del costós que llavors eren els pantalons). En aquests grups de hard-mods es comencen a veure alguns joves amb els cabells rapats i botespesades que reben diversos noms (noheads, baldheads, cropheads), fins que el 1969 són coneguts definitivament com skinheads. Igual que els antics mods, els skinheads seguien escoltant la música dels rude-boys (tant és així que al reggae que feien els jamaicans a Anglaterra se li va començar a cridar «skinhead reggae»). La seva vestimenta era més «proletària», consistint en jaquetes bombades o«bombers», camises o pols, tirants, texans i botes, deixant els vestits per al cap de setmana.
A més, motivats pel campionat mundial de futbol guanyat per Anglaterra, molts skinheads es van convertir en hooligans. La difusió massiva i implantació equívoca del terme hooligans (del vocable anglès que significa: "persona que causa problemes o violència" "backstreet" o "gamberro") neix a Anglaterrajuntament amb la Copa del Món de Futbol de 1966.
La premsa oficial i els portaveus del Buckingham Palace identificar aquest terme amb la creixent onada de marginalitat, sobretot en els altre temps grans centres industrials. Així doncs es va associar amb una determinada vestimenta, un argot, unes pautes de conducta i certs barris. Fins i tot va arribar a englobar diverses accions com robatoris,prostitució, atracaments a ciutadans en la via pública o el percebre els subsidis oficials destinats als desocupats.
Durant el partit de futbol entre el Galatasaray i Leeds United, pertanyent a la copa UEFA del 2000 i després del primer temps, dos seguidors del Leeds van morir en una baralla entre hooligans. No hi va haver una clara intenció de diferenciar els grups violents dels actes relacionats ambel món del futbol. D'aquesta manera els hooligans, pròpiament dits, els desocupats o exclosos del sistema, van ser assimilats a tot el món a les barres braves de Sud-amèrica i ultres de la resta d'Europa. Aquests aficionats agressius, seguidors d'un equip en concret, solen enfrontar-se sovint amb els grups de l'equip contrari durant el partit. La tensió augmenta durant els anomenats clàssics oderbis, que són trobades entre equips de la mateixa ciutat, o equip premsa oficial i els portaveus del Buckingham Palace van identificar aquest terme amb la creixent onada de marginalitat, sobretot en els altre temps grans centres industrials. Així doncs es va associar amb una determinada vestimenta, un argot, unes pautes de conducta i certs barris. Fins i tot, va arribar a englobar diverses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kitty
  • Kitty
  • Kitty
  • HELLO KITTY
  • hello kitty
  • Hello kitty
  • hello kitty
  • Mi vida con kitty

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS