Kjbhloj

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2011
OBJECTIU. Comprovar que:
Quan la distància objecte -lent disminueix des de l’infinit a una distància igual a la focal, la distància lent- imatge augmenta des de la focal a l’infinit. La imatge quees virtual i dreta, varia des de zero fins a infinit.

Quan la distancia objecte -lent disminueix des de la distancia focal a zero, la distancia lent -imatge disminueix des de infinit a zero. Laimatge es virtual i dreta, varia des de infinit al seu tamany real.

MÈTODE.

-Es col·loca una lent de f’= +50mm davant el focus.
-Després es col·loca la pantalla translúcida i el diafragma amb1. (Per col·locar la pantalla sobre la pinça, cal fer-ho horitzontalment. Mai verticalment.)

-A continuació, es col·loca una lent de f’= +100mm a la meitat del banc més o menys.

-I finalment,una pantalla opaca a l’extrem del banc.

-Quan encenem el focus, cal moure la pantalla fins que hi apareix en ella una imatge nítida.

Si apropem a la lent (+100) el conjunt focus – lent(+50),s’observa que cal allunyar més la pantalla opaca per obtenir una imatge nítida i més gran.

Si apropem encara més l’objecte a la lent, la imatge es va fent major fins a un punt en el qual la imatge estaen el infinit. Si sobrepasses aquest punt, no es troba imatge.

MUNTATGE EXPERIMENTAL. (Foto)

DADES EXPERIMENTALS. No s’han fet mesures en aquest experiment.

ANÀLISI DELS RESULTATS OBTINGUTS.EL grup no s’esperava que la llum arribés fins a la pantalla opaca ja que pensàvem que la lent convergent i la pantalla translúcida no deixarien arribar la llum i fer una imatge nítida.
Vamapropar la lent i la pantalla translúcida al focus de llum i vam observar que la llum que arribava a la pantalla opaca era més nítida encara i també mes gran.

CONCLUSIONS.
Hem tingut problemes al’hora de col·locar les lents, ja que al principi vam situar la lent de 100 en el lloc de la de 50 i l’experiència no sortia com volíem. Al grup sencer ens va agradar com la imatge augmentava i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS