Kkkk

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
pOSA’T A PROVA
1. SINTETITZA
a) Quines condicions de vida i de treball tenien els primers obrers?
b) Quines etapes podem distingir en l’evolució del moviment obrer durant el segle XIX?c) Quines característiques té el marxisme i l’anarquisme?
d) Quina importància va tenir l’Associació Internacional del Treballadors?
e) Quins grans sindicats i partits socialistes sorgeixenel darrer terç del segle XIX?
f) Quins corrents es produeixen en el moviment anarquista durant aquesta mateixa època?
g) Què fou la Segona Internacional? Quins van ser el seus gran debats?2. DEFINEIX:
a) Classe obrera: Una classe social que va sorgir durant la segona meitat del segle XIX ( Era de la fàbrica), també anomenats com “proletariats”, la qual estava composada percamperols i esclaus, disposats a oferir una jornada laboral per així poder rebre un salari per el seu esforç.
b) Sindicalisme: És un sistema de organització obrera per mitjà d’un sindicat, és a dires basa en una associació de treballadors per així poder tenir una representació comú d’interessos econòmics, polítics i socials.
El primer tipus d’organització obrera va ser la societat de socorsmutu, les qual estaven formades per antics artesans i s’encarregaven d’ajudar als treballadors.
Tots el sindicats es varen unir per poder formar una associació anomenada Nacional per ala Protecció delTreball, la qual volia aconseguir la reforma electoral per poder incorporar el Sufragi Universal, però no ho va aconseguir, per aquesta raó es va formar una nova associació anomenada Great TradeUnion, va estar influenciada per Owen, on tractaven d’aconseguir la creació de cooperatives de producció com a mitjà per avançar cap a una nova societat.
c) Socialisme utòpic: És un terme utilitzatper Friedrich Engels en el qual s'inclouen tot un seguit de propostes, on es plantejaven societats ideals.
d) Cartisme: Va ser un moviment de reforma política i social de Gran Bretanya que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kkkk
  • kkkk
  • kkkk
  • kkkk
  • Kkkk
  • Kkkk
  • KKKK
  • Kkkk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS