Koprotkin

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2015
QÜESTIONARI

1. Fes un resum de la teoria de P. Koprotkin
Koprotkin postula que no sempre evoluciona el més fort sinó que en molts casos ho fa el més altruista. Amb això no està negant la idea de lasupervivència del més apte. De fet, afirma que en cas d’ambients rigorosos s’establirà una cooperació entre els individus, de la mateixa manera que en cas d’escassetat de recursos hi haurà unacompetència entre aquests.
2. Quines diferències i concordances hi ha entre les teories de Koprotkin i de Darwin? Les idees de Darwin coincideixen amb els valors del sistema polític de l’època: elcapitalisme. Tant a la teoria de l’evolució com al capitalisme com a forma de govern s’entén que sempre ha de sobreviure el més apte, el més fort. En canvi, Koprotkin, coincidia amb les idees del comunisme:“l’ajuda mútua ens fa més forts”. En aquest cas, degut a que la idea del comunisme no era acceptada socialment, la teoria de Koprotkin es va deixar de banda i no se’n va parlar més.
D’altra banda, deixant aun costat les diferències i fixant-nos en les similituds, ambdós deien que la lluita per la supervivència es duia a terme, però el fet és que cada un ho observava des d’un punt de vista diferent.Darwin assegurava que l’evolució era un procés de lluita mútua constant on sempre sobrevivia el més fort. Koprotkin, en canvi, deia que la cooperació i solidaritat entre els individus és el que ens permetevolucionar tot i que, en certes circumstàncies de manca de recursos, la lluita per la supervivència també pren una part important.
3. Busca informació sobre els sistemes capitalista i anarquista.Creus que es pot fer una analogia Darwin-competitivitat-capitalisme i Koprotkin-coperativisme-anarquisme?
Darwin, que defenia que la competitivitat era la forma d’evolució de les espècies, va coincidiramb un període en què dominava el capitalisme, com ja he esmentat amb anterioritat. El capitalisme és un sistema social i econòmic basat en les activitats d’inversió i obtenció de beneficis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS