koré del pèplum

Páginas: 3 (603 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
La Koré del Pèplum
Context històric, artístic i cultural:
Els grecs van conèixer l’estatuària egípcia en els seus viatges comercials a partir del segle VII aC. Dels egipcis van copiar larigidesa, la simetria, la frontalitat i l’intent d’apuntar el moviment. També tenen influències de les xoàna, que eren representacions esculpides en fusta i es consideraven els precedents de les korai depedra i marbre.
Els Kourós i les korai són les estàtues més genuïnes del període arcaic. L’evolució del art grec es pot seguir a través d’aquestes figures datades al 620 i 480 aC.
Les primeres koraies caracteritzen per la rigidesa i manca de realisme i poc a poc s’acostaran al període clàssic.
Cultura: A aquesta època neix la poesia lírica, es realitzen els primers Jocs Olímpics i en Filosofiaes dóna el pas del mite al logos.
Funció i significat:
Les Korai i els Kourós són obres mestres de l’escultura arcaica:
Les korai complien la funció d’estàtues votives, que representavensacerdotesses que feien una ofrena a la divinitat (gest de la mà d’oferir una fruita).
Els Kourós tenien diverses funcions: podien servir com la representació d’un déu, com ofrena a una divinitat, per lloar aun atleta guanyador o com a recordatori d’un home a la seva tomba
Elemtens formals i estructurals:
La Koré del Pèplum és una escultura que data del 500 aC, d’ autor desconegut i té unes dimensionsde 1,21 m.El seu nom “Pèplum” prové del mantell o capa que cobreix al personatge esculpit.Va ser trobada a l’Acròpolis d’Atenes, actualment es troba al Museu de l’Acròpolis.
Aquesta esculturapertany al període arcaic grec es pot constatar en les seves característiques com són: el somriure tímid i estereotipat que no expressa res en concret, els ulls grossos, ametllats i convergents cap avall,els cabells ordenats en llargues trenes que cauen sobre les espatlles, amb els braços enganxat al cos, el puny dret tancat, i la mà esquerra estesa como oferint quelcom. Porta una túnica fins als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • Kore del peplum
  • koré del peplum
  • la kòre de péplum
  • Kóre del pèplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS