ksdk

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
 Argument.
El marc de l'obra es situa en un vaixell de corsaris argelins. En aquest
vaixell hi ha els corsaris musulmans encapçalats per Saïd i uns cristians que són presoners després d'haverassaltat el vaixell en què viatjaven.
Saïd, que està ferit de l'assalt al vaixell cristià, demana que li portin a una presonera que es diu Blanca perquè li curi les ferides. Saïd, agraït per la curaque li ha fet Blanca i li dona alguns privilegis respecte als altres presoners. Amb el temps Saïd s'enamora de Blanca però no pot mostrar aquest amor públicament perquè seria mal vist per part dels seussubordinats.


Argument[modifica]
Saïd és el capità d'un vaixell de pirates algerians, que han fet presoners a un grup de cristians després d'assaltar la seva nau. Saïd, com el mateix Guimerà, ésun mestís, el seu pare era musulmà i la seva mare cristiana, vivien tranquil·lament a la Península Ibèrica. Mataren a son pare i a sa mare amb l'expulsió dels moriscos de 1609, per això vol venjançacom bé diu sa mare abans de morir Venja'ns.
Saïd està ferit després d'abordar i capturar un vaixell cristià, ordena que li portin noia cristiana perquè li curi les ferides: aquesta noia ésBlanca,(que és la seva presonera) juntament amb el seu pare Carles, el seu cosí Ferran, el capità del vaixell cristià i altres mariners.
Agraït per la cura, Saïd li otorga a Blanca més privilegis que a laresta de presoners i amb el temps s'enamora d'ella.
Quan Saïd li explica a Blanca la història dels seus pares, l'emociona fins a fer-la plorar i ella comprèn que també s'ha enamorat de Saïd, sentimentque els confon a tots dos, ja que pertanyen a móns diferents i oposats i saben que el seu amor no serà ben vist per ningú.
Al final Joanot, un cristià renegat, company dels musulmans, decideixalliberar els presoners, que es fan amb el control del vaixell i maten als pirates.
Carles, el pare de Blanca, renega de la seva filla en saber que estima a un musulmà i mata a Saïd disparant-li. Aleshores...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ksdk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS