Kubark

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
LAS TÈCNIQUES REPRESSIVES
El arrest
La forma i els temps del arrest del subjecte s’han de planejar per aconseguir sorpresa i la quantitat màxima de incomoditat mental. Ha de ser arrestat en elmoment que ell menys ho esperi i quan la seva resistència mental i física està en el seu nivell més baix-- idealment, d’hora al matí. Quan s’arresta en aquest moment, la majoria dels subjectesexperimenten intensos sentiments de shock, inseguretat, tensió psicològica i té gran dificultat per ajustar-se a la situació.
La detenció
El sentit de identitat de una persona depèn sobretot de lacontinuïtat del seu medi ambient, hàbits, aparença, relació amb els demès, etc. La detenció li permet als interrogadors deixar-los completament sols. La detenció s’ha de plantificar per augmentar la sensaciódels subjectes d’estar totalment apartats de qualsevol cosa coneguda i tranquil·litzadora.
Les amenaces i la por

La amenaça de restricció normalment debilita o destrueix la resistència de maneramés eficaç que la repressió mateixa. Per exemple, la amenaça de infligir dolor pot activar la por que és més perjudicial que la sensació immediata del dolor. La raó principal és que porta normalment a ladesesperança. Alguns subjectes reconeixen que la amenaça és una mentida i que silenciant-los per sempre fracassarien els propòsits del interrogador. Si un subjecte es nega a accedir després de quehagués rebut una amenaça, aquesta sa de dur a terme.
El dolor

El dolor que s’està infligint sobre el subjecte des de fora de si mateix pot intensificar realment el seu desig de resistir. Peraltre banda, el dolor que ell sent que ell mateix està infligint extraurà la seva resistència. Per exemple, si li exigeixen que mantingui una posició rígida com estar d peu, o assentar-se en un tamboretper llargs períodes de temps, la font immediata de incomoditat no és el interrogador sinó el subjecte mateix. Després d’una estona al subjecte se li acabarà la seva força motivadora interior....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS