La civilitzacio maia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (516 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 18 de noviembre de 2009
Leer documento completo
Vista previa del texto
la civilització maia - situacio

La Civilització Maia es va desenvolupar al sud de l'Istme de Tehuantepec a la zona meridional de l'actual estat de Mèxic, i va ocupar els territoris selvàtics deles províncies de Chiapas i Tabasco, a més, es va estendre cap al sud arribant a ocupar la regió que avui comprèn Guatemala , Belize, i les zones occidentals d'Hondures i El Salvador.

En l'aspectegeogràfic, la Civilització Maya igual que la resta de Mesoamèrica, va ser escenari d'un marcat contrast entre les terres altes de les muntanyes de la part sud i les terres baixes selvàtiques. Aquestadiferència va implicar que es desenvoluparan dues formes d'agricultura, en les terres baixes l'agricultura es portava a terme mitjançant el sistema de tala i s'acosta (l'agricultura de tala i voreja espracticava a les zones amb alta forestació, en les quals no hi havia terrenys oberts aptes per a la sembra; això implicava que els habitants d'aquestes zones van incendiar controladament una part delterritori per aclarir el terreny i després de deixar en guaret, es procedia a cultivar). A les terres altes, es va desenvolupar una agricultura que va comptar amb les tècniques de canalització, elque possibilitava l'obtenció d'alts rendiments agrícoles i l'alimentació d'una major quantitat de població que a les terres baixes.

No obstant, la clara diferència entre les terres baixes i lesterres altes, el territori ocupat pels maies comprèn grans diferències que han portat a dividir l'àrea de desenvolupament maia en tres sectors: nord, centre i sud.

El sector central comprèn lesconques dels rius Grijalva i Usumacinta, a més, de part de Quintana Roo, al sud de Campeche, el Petén, Belize i Hondures. Aquesta és per definició la regió de les selves tropicals i és la seva principalcaracterística. El clima de la zona és humit i les abundants pluges van permetre la formació de exuberants boscos d'arbres alts com cedres, caobes, ceibes, Zapotes, mamei i ramones. Una compacta xarxa...
tracking img