LA DEFORESTACIO

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013
LA DEFORESTACIÓ: ELS INCENDIS


Robert Josep Bruixola Ros 21-1-13
Geografia 2n Batx.

INFORME
Espanya és unpaís amb una gran diversitat i riquesa vegetal, no obstant aquests últims anys la deforestació ha empobrit el patrimoni natural que tant ha caracteritzat Espanya històricament. Així, la deforestació ésaquella pèrdua de massa forestal que provoca l’escassetat vegetal en un determinat paisatge i és provocada preferentment per l’acció antròpica, en la qual es destruïx la superfície forestalprincipalment a causa de les tales abusives o cremes realitzades per la indústria maderera, així com per la obtenció de sòl per a l’agrcultura, mineria i ramaderia.
Entre les causes més freqüents de ladeforestació, trobem la tala abusiva d’arbres amb fins merament econòmics, inustrials i comercials, la roturació de noves terres per al cultiu a expenses de zones forestals i l’ús dels boscos com a zona depasturatge (ramaderia ovina, porcina…).
Evidentment la principal causa de deforestació és la dels incendis forestals, on es poden discernir entre causes naturals i causes humanes. Les causes naturalspoden esdevindre’s per condicions climàtiques, incidint en el clima mediterrani, ja que aquest clima és característic per les temperatures altes a l’estiu, precipitacions escasses i irregulars, perels períodes de sequera cíclics, i per la possibilitat de condicions extremes que estimulen un incendi: els tres 30 fatídics (30 ºC, vents superiors als 30 km/h, i meys del 30% d’humitat). Els llamps.són altra causa natural menys freqüent ja que sols representa entre el 5-10% de causes d’incendis forestals. La vegetació piròfita del mediterrani també és altra causa natural, ja que aquesta afavoreixi facilita la combustió d’incendis (coníferes, pins…). I per últim, el relleu muntanyós també representa una causa natural, ja que complica l’extinció d’incendis a causa de la seua constitució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deforestaci N
  • Deforestaci N
  • Deforestaci n
  • Deforestaci n
  • Deforestaci N
  • La deforestacio
  • La Deforestaci N Y Sus Causas
  • Deforestaci N Y Pobreza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS