LA ERA DE LAS MOSCAS

Páginas: 11 (2631 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Microbiologia:
Microorganismes vírics:
Els primers Virus es van trobar a les plantes del tabac. La seva composició química, és, principalment, àcids nucleïcs, ADN i ARN ja siguin monocatenaris o bicatenaris.
El conjunt de capsòmers origina la càpside. Alguns virus poden tenir membrana lipídica, indicació de que han parasitat una altra cèl·lula. Dins els ARN monocatenaris hi ha un enzim, latranscriptassa inversa, que converteix ARN en ADN. La funció de les proteïnes és protegir l’àcid nucleïc. By Eloy
La funció de les proteïnes en el virus es protegir l’àcid nucleïc, identificar la cèl·lula hoste, i realitzar les funcions enzimàtiques.
Simetries dels virus:
Alguns virus tenen simetria icosaèdrica amb dos tipus de capsòmers, formats per cartes, arestes i vèrtexs:
Helicoïdal: Elscapsòmers es disposen helicoïdalment, deixant un forat al centre, on es troba l’àcid nucleïc. Un exemple es el virus del mosaic del tabac.

Simetria mixta: Es dóna en bacteriòfags. Tenen un cap amb simetria icosaèdrica o un cap helicoïdal amb un sistema d’anclatge o fixació.

Simetria no definida: Els poxvirus, per exemple, tenen una part central en forma de lent bicòncava on es troba l’ADN, amés de dues formacions laterals de composició no coneguda. També tenen un embolcall format per subunitats proteiques col·locades regularment.

Icosaèdrica:
Cicles biològics dels virus:
En els bacteriòfags:
Un bacteriòfag també s’anomena “fag”.
Poden presentar dos tipus de cicles reproductius, el cicle lític i el cicle lisogènic.









Els fag’s virulents duen a terme el ciclelític, fan moltes rèpliques d’ell mateix i finalment això provoca la mort cel·lular.
En canvi, els fag’s atenuats o no virulents, segueixen un cicle lisogènic, que tracta del següent:

1. L’ADN víric s’integra en l’ADN bacterià, i passa a anomenar-se pròfag. Llavors si el bacteri es duplica, replica tant el seu ADN com l’ADN del fag.
2. Amb aquest mètode s’aconsegueixen bacteris infectats ambpròfag. La presència d’aquest ADN víric en bacteris els torna patògens, ja que el bacteri infectat pot produir toxines.
3. Si el cicle lisogènic es veu alterat per factors ambientals o químics, el pròfag surt de l’ADN bacterià i provoca la mort cel·lular.

Procés d’infecció (extracel·lular):
1. El virus es fixa, i s’acobla.
2. Es contrauen les potes, i forada la paret cel·lular.
3. Un copforadades la membrana i la paret, allibera l’ADN a l’interior de la cèl·lula hoste.
Procés d’infecció (intracel·lular):
Mitjançant proteïnes i receptors de membrana, realitza una fusió amb la membrana de la cèl·lula. En el cas dels fag’s, trenquen i penetren la membrana.
Si són virulents, començen el cicle lític:
1. Fase de síntesi: Els gens de l’ADN víric són transcrits i traduïts i essintetitzen les proteïnes víriques.
2. Fa se de Maduració: Els diferents components del virus s’acoblen.
3. Fase d’alliberament i lisi cel·lular: Els virus surten de la cèl·lula trencant la membrana, i els virus amb embolcall surten per exocitosi, i provoquen la mort cel·lular.
El virus de la sida (VIH):
Es tracta d’un virus que parasita limfòcits. Són un tipus de glòbuls blancs que produeixenanticossos. Això afebleix el pacient, i el torna vulnerable a qualsevol malaltia, per lleu que sigui aquesta.
1. Fusió (Entrada a l’interior cel·lular)
2. La seva transcriptassa Inversa converteix ARN en ADN
3. Integració del material genètic del virus en l’ADN cel·lular.
4. Transcripció i traducció del DNA de la cèl·lula.
5. Acoblament dels diferents components del virus.
Quan un individu es[Sero +] Es refereix a que aquest individu te els anticossos per la sida, i està infectada, però pot ser que el virus no es manifesti.

Altres tipus de microorganismes:
Viroides:
Microorganismes compostos per aproximadament uns 450 nucleòtids. Fan servir la ARN polimerasa de la cèl·lula hoste. Infecten majoritàriament plantes. Les patates infectades adquireixen forma fusiforme. Causa atròfia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mosca
  • moscas
  • moscas
  • LAS MOSCAS
  • La Mosca
  • Las Moscas
  • la mosca
  • las moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS