La Evolució I L'Rigen De La Família Segons Morgan

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
1. LA FAMÍLIA.

1.1 L’origen i evolució de la família:

La família, segons Morgan, és un element actiu en constant canvi, passa d'una forma inferior a una forma superior a mesura que la societatevoluciona.
Els sistemes de parentiu, per contra, són passius. Després de llargs intervals de temps, es quan es registren els progressos fets per la família. Segons l’autor, abans de que escomences a desenvolupar la família, aquesta sorgia d’un estat molt primitiu en que convivia en total promiscuïtat.

1.2 Tipus de família:

A. La família consanguínia:

En aquesta primera etapa de lafamília, els grups conjugals es classifiquen per generacions. En aquesta forma de família, els ascendents i descendents estan exclosos entre si dels drets i els deures del matrimoni (matrimoni entrepares i fills) mentre que tot altre vincle de sang és considerat matrimoni i suposa comerç carnal recíproc.
En aquesta forma de la família, els ascendents i els descendents, els pares i els fills,són els únics que estan *excluídos entre si dels drets i dels deures (poguéssim dir) del matrimoni. Germans i germanes, cosins i cosines en primer, segon i restants graus, són tots ells entre si germansi germanes, i per això mateix tots ells marits i dones uns d'uns altres. El vincle de germà i germana pressuposa de per si mateix en aquest període el comerç carnal recíproc.
Exemple típic de talfamília serien els descendents d'una parella en cadascuna de les generacions successives de la qual tots anessin entre si germans i germanes i, per això mateix, marits i dones uns d'uns altres.*família *consanguínea ha desaparegut. Ni àdhuc els pobles més salvatges que parla la història presenten algun exemple indubtable d'ella. Però el que ens obliga a reconèixer que va haver d'existir, és elsistema de parentiu *hawaiano que encara regna avui en tota la Polinèsia i que expressa graus de parentiu *consanguíneo que només han pogut néixer amb aquesta forma de família; ens obliga també a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origen I Evoluci
  • EVOLUCIÓ HUMANA I HOMÍNIDS
  • Genètica i evolució
  • Evolució i Homínids
  • Darwin i la teoria de la evolució
  • CMC: Redes: Genètica i evolució
  • Eta I Deia, Història I Evolució
  • Roques Sedimentarie I Evolució Geologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS