La Filosofia (Texto En Catalán)

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
FILOSOFIA.
·Què és la filosofia?
Etimologicament, la filososofia és un mot compost amb orígen grec. Filo vol dir estimar i sofia saviesa. Per tant, la filosofia és l'amor a la saviesa.
Elfilosof no es considera a ell mateix un savi, un filosof és aquell que busca, discuteix i s'interroga sobre el món, sobre les coses per arribar a un per què.
El concepte de filosofia es pot entendre en dossentits: ''fer filosofia'' és una tendència natural que tenim tots els humans a fer-nos preguntes. Diem que filosofem quan mirem al món amb una certa distància.
El primer que va ser nomenat"filòsof" va ser Sòcrates al s. V (a.C). Però en aquest cas, van ser els seus deixebles els que li van fer ser-ho.
Abans de conèixer a Sòcrates es parlava de savis, estudiosos del cel i de la naturalesa, esa dir, poseïen un saber reconegut. Els filòsofs són aquells que cerquen la veritat.
·Els filòsofs no són savis.
La filososfia apareix a la costa grega d'Àsia Menor, a finals del s. VI i principisdel V (a.C), en debat i crítica a la ''saviesa''. El filòsof no poseeix cap ciència, no és un savi, si no algú que estima la saviesa. El naixement es produeix per què canvien les condicions socials iculturals .
Els filòsofs utilitzen la lògica, cosa que els savis es basen en els mites. Els filòsofs pensen que el llenguatge és el que construeix la realitat, en canvi els savis no analitza elllenguatge de la mateixa manera. Els savis es basen en Déu, però els filòsofs s'interrogen del per què de tot plegat. Aquestes són diferències entre un savi i un filòsof.
·El pas del mite al logos.
Totesles cultures s'han fet preguntes des de sempre i aquestes les han contestat a partir d'un mite (narració) o de creences. La filosofia el que fa és contestar aquestes preguntes a partir de fer-se unesaltres sobre el món i l'home amb un esperit crític. Aquest procés l'anomenen pas del mite al logos.
·Les quatre preguntes de Kant.
Ser un ser humà vol dir la capacitat de reflexionar,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto filosofía en catalan
  • El text explicatiu català
  • comentario de texto en catalan
  • text argumentatiu catala
  • Propietats del text català
  • Tipos de textos (catalán)
  • Taco De Filosofía (En Catalán)
  • Boecio, "La Consolación De La Filosofía" (Catalan)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS