text argumentatiu catala

Páginas: 7 (1668 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
QUINA ÉS LA MILLOR ESCOLA DEL MÓN?
La preocupació per una educació de qualitat és una realitat actual que ens fa plantejar-nos si existeix una escola excel•lent, un model que sigui exemple d’excel•lència en totes les seves vessants. Però, no hi ha un model d’escola òptim ja que cada persona té uns valors propis que vol transmetre als seus fills i l’escola ha d’ésser coherent amb aquests. Noobstant, no és l’escola la que s’ha d’adaptar als ideals de les famílies que la conformen, sinó que cada escola tindrà uns valors i motivacions propis, els quals compartiran tots els membres de la comunitat educativa del centre per tal de poder educar aquells nens en coherència amb la família, i aquesta buscarà quina és l’escola més adequada per tal que el que ells mateixos ensenyen a casa, tinguitambé una continuïtat al centre educatiu. Per tant, la resposta a la pregunta realitzada a l’encapçalament, és totalment subjectiva ja que, com he esmentat anteriorment, varia segons els valors que prevalen a la vida d’aquestes persones. El més important és establir una congruència entre els valors familiars i escolars per tal d’educar el nen en aquests mitjançant el modelatge.
Tanmateix, l’escolaexcel•lent hauria de seguir un model organitzatiu humanista ja que es regeix per motivacions intrínseques, extrínseques i transcendents, és a dir, cerca servir a la comunitat i es centra en la pròpia persona, regint-se per uns valors que generen una satisfacció real que tindrà continuïtat en el temps. Una organització escolar ha de percebre la persona com l’eix vertebrador, essent un elementindispensable per a una òptima organització. Per tant, l’escola ideal s’ha d’adaptar a les necessitats de la persona i l’entorn amb l’objectiu de formar a les persones en la seva totalitat. A més, ha de respondre a uns valors organitzatius basats en la cooperació, la integració i la unitat (Tintoré, Arasanz i Adam, 2010). L’escola humanista respon a una concepció de l’organització des d’un paradigmacomprensiu o relacional que integra tots els punts de vista sorgits anteriorment.
D’altra banda, la millor escola del món hauria de seguir unes premisses a nivell organitzatiu ja que la planificació escolar és indispensable per tal d’aconseguir assolir els objectius proposats prèviament. Així, els principals àmbits a tenir en compte per tal d’organitzar un centre educatiu i, conseqüentment, assolirles finalitats establertes amb anterioritat, són:

• Els aspectes dinàmics del centre
Són tots aquells aspectes que es troben en continu canvi per tal d’adaptar-se a les necessitats de les persones a les que serveixen i l’entorn, tal i com estableix el model humanista.
En primer lloc, la direcció òptima per una escola eficient ha d’ésser col•legiada ja que es troba encapçalada per un equipdirectiu format per més d’una persona, fet que permet una retroalimentació i cooperació entre els diferents membres de l’equip. Així, estructurem verticalment l’escola per tal que el poder institucional es trobi distribuït (Tintoré, Arasanz i Adam, 2010). En aquest tipus d’estructura organitzativa, l’òrgan de govern es troba format pel director, el cap d’estudis i l’administrador o secretari però,poden afegir-se altres membres si el centre ho creu convenient. Aquest equip directiu ha de procurar l’adequació de la gestió administrativa, l’organització, la interacció, la innovació i la coordinació pedagògica (Arias y Cantón, 2006). Tot i així, el més important és que l’equip directiu conegui el Projecte Educatiu del Centre i asseguri la seva continuïtat a l’escola, treballant sempre entorn aaquest ideari que caracteritza el centre. L’estil directiu s’ha de caracteritzar pel reconeixement de l’autoritat, és a dir, no ha d’imposar la seva autoritat mitjançant tècniques inquisidores.
En segon lloc, la gestió del centre no és només una concepció gerencial que garanteix una rendibilitat de totes les despeses que es realitzen, sinó que ha d’establir un perfil integral, coherent i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Text argumentatiu
  • Text argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • Text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • Text argumentatiu.
  • Text Argumentatiu
  • El text argumentatiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS