La Forma I El Disseny Gràfic

Páginas: 6 (1490 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015
La Forma i el disseny gràfic
La forma: És tot el que es pot veure. o tot el que té contorn, mida, color i textur o ocupa espai, assenyala una posició i indica una direcció. També pot ser haver creat per transmetre un significat o missatge o bé pot ser merament decorativa. Dissenyar una forma pot ser un procés a part de dissenyar un composició tot i que una afecta a l'altra en gran mesura.
Tipusde formes:
Formes figuratives: Si el tema no es pot identificar, la forma no és figurativa. Pot ser executada amb realisme fotogràfic o amb un cert grau d'abstracció. Una figura és una àrea delimitada amb una línia a la qual se li dóna volum i gruix i que se li pot mostrar en vistes diferents.

Formes abstractes: Expressa la sensibilitat del dissenyador envers el contorn, color i composició sensebasar-se en elements identificables. Pot haver-se basat en un tema i perdre els seus senyals d'identitat després d'una transformació excessiva o el resultat inesperat de l'experimentació.


Formes orgàniques: Exhibeix concavitats i convexitats amb corbes que flueixen suaument. També conté punts de contacte entre les corbes. es basa en la naturalesa, pot ser basat en la forma d'un full, en laforma d'un arbre, d'una roca, etc.


Formes geomètriques: Es basa en mitjans de construcció mecànica. La línies rectes es tracen amb regles, cercles i arcs amb compàs. Han de prevaler la definició i precisió.



Forma geomètrica dels objectes
Formes aplicades:
Formes simples: És una composició que consisteix en una sola forma. No posseeix conglomerat de formes mes petites clarament diferenciables.Formes múltiples: És quan una composició d'una forma es repeteix.
Formes compostes: Es poden unir formes diferents per crear una forma composta. Una forma múltiple es pot convertir en composta en afegir un element de forma diferents.
Formes unitàries: És quan una forma es fa servir de manera repetida en una composició.
Formes superunitarias: dues o més formes unitàries poden agrupar-se i repetir elconjunt en un disseny, cada grup és considerat una forma superunitaria.















Sensacions cromàtiques

Sensació cromàtica: el color té una gran capacitat de provocar sensacions. Aquestes sensacions depenen directament de les qualitats de cada color: el to, el valor i la saturació. Hi ha sensacions provocades pels colors que són percebudes de manera similar per la majoria de la gent quetingui una visió normal.
-La sensació de contrast: La sensació de contrast de colors és una relació entre colors d’una composició que són molt diferents entre si. Màxim contrast es produeix entre colors complementaris.




-La sensació d’harmonia: Harmonia de colors és una relació adequada entre colors per tal d’aconseguir conjunts visuals agradables. Hi ha harmonia quan un color domina en unacomposició.
-La sensació de distància : Colors càlids sembla que avancin ,en canvi, els colors freds sembla que s’allunyin. Colors saturats i brillants, sensació de proximitat, en canvi, colors apagats i poc saturats semblen llunyans.








-La sensació de grandària: La sensació de Colors clars tendeixen a expandir-se, tant mateix, els colors foscos tendeixen a contraure’s.


-La sensació tèrmicaMuseu del Disseny de Barcelona

El Museu del Disseny de Barcelona és un museu inaugurat al desembre de 2014 depenent de l'Institut de Cultura de Barcelona que s'origina a partir de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques. El museu es trobarà ubicat a l'edifici delDisseny Hub Barcelona, a la Plaça de les Glòries Catalanes, compartint la seu amb el Foment de les Arts i del Disseny  i el Barcelona Centre de Disseny , dues institucions pioneres en la promoció i el desenvolupament del disseny a Catalunya.
El 1902 inaugurà el Museu d'Art Decoratiu i Arqueològic a l'edifici de l'antic arsenal de la Ciutadella i el 1903 començà a caminar el Foment de les Arts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un Encàrreg De Disseny Gràfic De Manera Legal
  • Disseny grafic
  • DISSENY I PLANIFICACI DEL TREBALL DE RECERCA
  • Formas Gráficas De Representación De Las Organizaciones
  • Formas Básicas En Diseño Gráfico
  • funciones logaritmicas i sus graficas
  • Dise o Grafico I
  • EXPRESION GRAFICA I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS