La gran depresion

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
República de Weimar


La República de Weimar va ser el règim polític que va tenir lloc a Alemanya des del final de la Primera Guerra Mundial i la desaparició del Segon ImperiAlemany, fins a l'arribada al poder d'Adolf Hitler
La abdicacciÓ DEL Kaiser Guillem II , va significà la fí de la guerra i la desaparició del II Reich que desembocà a la creació de laRepública de Weimar. Duraria uns 15 anys que van transcurrir en la seva major part sota tencións constants econòmiques, socials i politiques. Van haver dos presidents, Ebert(1918-1925) iHindemburg (1925-1933)
En arribar el crack del 29 i la gran depresió van destruïr l’escàs prestigi de la república. L’atur augmentar a molts sectors de la societat, amb gairebé 8 000 000millons d’aturats. El 30 de gener de 1933 el president Hindemburg va nombrar canciller a Hitler que poc temps després suprimí la democràcia i amb això la república de Weimar
ReichtagReichstag Alemny fa referència als diferents parlaments que van succeir en Aleamnya entre el 1849 y el final de la II Guerra Mundial.

Führer
Es una paraula Alemanya que significalíder. El seu significat en el cas de Hitler es el de Guia del Poble Alemanya espiritual, política i militarmente.

A) El crack del 29 va ser un fort cop per l’economia Alemanya i per larepública de Weimar, que cada vegada inspirava menys confianza a la societat. A més les cifres d’atur van arribar a 8 000 000 millons d’aturats. Tant dretes(nazis) comesquerres(comunistas i altre partits) atacaban a la República dels socialdemòcrates. El partit Nacional Socialdemòcrate Alemanya (Hitler) cada vegada anaba agafant més influència fins que al 1933, vaobtener prous vots i Hindemburg nomenà a Hitler canciller. Partir d’aleshores amb la confianza que inspirava Hitler i les seves solucions per la crisis, començà la seva etapa feixista.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA GRAN DEPRESION
  • La gran depresión
  • La Gran Depresión
  • la gran depresion
  • La gran depresion
  • Gran depresion
  • Gran Depresion
  • La Gran depresion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS