La guerra de Vietnam

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014

La guerra de Vietnam
1.Introducció
La guerra de Vietnam va succeir entre 1 de nombre del 1955 i el 30 d’abril de 1975. Va ser entre Vietnam del sud, recolzada per els Estats Units i Vietnam delnord, recolzada per la Unió Soviètica. Es va desenvolupar dintre del fet de la guerra freda i va suposar la primera derrota per part dels Estats Units.
Vam escollir aquest tema per que hem cregut quepodia ser interessant i un fet important a nivell mundial per aquells anys, a mes que ens agrada els fets bèl·lics històrics.
2. Desenvolupament
2.1 Situació dels fets geogràfica i cronològicamentEls fets es situen a l’Indochina (Vietnam, Laos i Cambodja) entre 1955 i 1975 dintre del període de la guerra freda. Vietnam desprès de la expulsió dels colonitzadors francesos es trobava dividida endues parts, la república democràtica de Vietnam del Nord i la dictadura del Vietnam del Sud, desprès de la conferencia de Ginebra.

1

2.2L’origen de Vietnam
En l’època colonial Laos, Cambodja i Vietnam van ser colonitzades per l’Imperi Francès. Però el setembre l’any 1945 les forces comunistes del Viet-minh (lliga vietnamita per laindependència) comandat per Ho Chi Minh, van proclamar la República Democràtica del Vietnam, amb capital a Hanoi. França va enviar tropes, comandades pel general Le clerc, i afavorint al sud del pais per noacabar sen expulsats completament del país. La guerra va començar el 1946 entre l’exèrcit colonial i un exercit de guerrilles dirigit per el general Giap. Llavors va adquirir unes dimensionsinternacionals en el context de la Guerra Freda, la república democràtica del nord va rebre el suport de l’URSS i del a Xina, i els Estats Units va finançar bona part de les despeses militars franceses.
Amb laderrota francesa, el juliol de 1954, es va convocar una conferencia a Ginebra. França va acceptar la independència de Laos i Cambodja i la divisió de Vietnam en dos estats em espera de referèndum...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra vietnam
  • LA GUERRA DE VIETNAM
  • guerra de vietnam
  • Guerra de Vietnam
  • Guerra de Vietnam
  • Guerra De Vietnam
  • guerra de vietnam
  • la guerra de vietnam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS