La Influència Social

Páginas: 9 (2022 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Les normes socials són presents a totes les societats per a regular les conductes o comportaments que tenen les persones en cada situació. La persona també està pendent en tot moment de la resposta que tindran les altres persones amb que es trobi en aquella mateixa situació. És com una manera de percebre la realitat i al mateix temps interpretar els pensaments que tenen els altres veient-ne lesseves conductes.

En el nostre dia a dia ens trobem davant de situacions com pot ser anar a comprar el pa, treure diners al banc, anar a la consulta del metge, aparcar el cotxe, etc... que tenen un procés de normalització creat, ja sigui conscientment o inconscientment, i que crea una expectació sobre el comportament de les altres persones i sobre el nostre mateix, d’aquesta manera s’aconsegueixels mètodes automàtics d’actuar en la vida quotidiana i que aquesta pugui fluir còmodament. Per tant, aquestes normes existeixen per a establir i mantenir un ordre social, depenent del moment històric en què ens trobem i seran les que regularan les relacions interpersonals.

En el cas dels okupes, formen part d’un grup social amb una ideologia i uns valors com a grup. Amb la desobediència civilque exerceixen amb el fet d’okupar ens mostren un caràcter contracultural (que vindria a ser una oposició a la cultura dominant i a la superació d’aquesta). Però al mateix temps, també són creatius en les seves aportacions i en l’obertura d’espais per expressar lliurement les seves ideologies.

En el grup d’okupes podem trobar-hi normes implícites que no són percebudes entre els membres, peròque hi són presents. També hi ha normes explícites de les quals tots els membres en són conscients. Però aquest grup és llibertinari i a través dels discursos es creen les seves pròpies normes, per tant, debaten sobre els temes que els hi sorgeixen i ells mateixos, les acorden i consensuen. En aquest grup tots els membres accepten les normes com a seves i pròpies. Com a norma implícita del grup,podríem referir-nos a que aquests membres que el formen tenen un “estil de vida” en quant a la forma d’expressar-se (parlar, vestir, manifestar-se públicament...). Per norma explícita que tenen a nivell de col·lectiu seria la ocupació de la propietat immobiliària.

Els rols que tenen els okupes, i a través dels seus pensaments, comportaments, desitjos..., condicionen la seva identitat.

A travésde la creació de normes, s’imposa una majoria que serveix d’influència per al compliment d’aquestes, independentment de si de bon principi aquestes són acceptades o no en la nostra societat.

Els membres d’un grup d’okupes validen les seves opinions pròpies en funció de les opinions que sorgeixen de la resta de membres del mateix grup. Això pot

provocar una influènciainformacional, fent queacabin pensant que les opinions dels altres, són millors a les seves pròpies o provocar una influèncianormativa, acceptant la norma de grup com a vàlida, per poder continuar estant en el mateix grup. És una forma objectiva de pensar, per mostrar-se identificat amb el grup al qual es pertany.

Els okupes tenen com a objectiu, buscar la justícia social, però en els diferents mitjans de comunicacióapareixen com a joves violents, organitzats, extremistes i en contacte amb altres moviments violents del país. Per això en funció de la mirada que es tingui sobre ells s’articularan diferents discursos i els qualificaran d’una manera o d’una altra.

Aquest grup manté una uniformitat en quan a que comparteixen percepcions, comportaments i creences. A través de la submissió, identificació iinteriorització, els membres d’un grup okupa tenen un sentiment de conformisme envers aquest grup i a l’acceptació que el que pensen els altres és el correcte.

Un grup majoritari no necessàriament ha de ser un grup nombrós, pot ser-ho perquè tingui un poder/força política i econòmica. Aquí han fixat una norma d’especulació, i tot i que, no tots els grups comparteixen la mateixa opinió, l’accepten....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Influencia Social
  • Influencia Social
  • INFLUENCIA SOCIAL
  • influencia social
  • Influencia social
  • Influencias Social
  • Influencia Social
  • influencias sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS