la lluz

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
La llum
La llum es una ona electromagnetica que no requereix medi material per la seva propagació.
És una manifestació de l'energia que percebem mitjançant el sentit de la vista, pot tenir dosorígens, natural o artificial i pot ser calenta o freda.
La llum quan interacciona amb la matèria es comporta amb una peculiaritat ( fotons). La llum és caracteritza per tres raons fonamentals:
1. Espropaga en línea recta
2. Es reflexa quan arriba a una superfície reflectant
3. Canvia de direcció quan passa d'un medi a un altre.

Propietats de la llum
La refracció
És el canvi brusc dedirecció que pateix la llum al canviar de medi. Aquest fenomen es deu al fet de que la llum es propaga a velocitats diferents segons el medi en el que viatja. El canvi de direcció és major, quan major és elcanvi de velocitat , ja que la llum prefereix desplaçar-se per un medi que vagi més ràpid.
Propagació i difracció
Una de les propietats de la llum més evidents a simple vista és que es propaga enlínea recta. Ho podem veure en un raig de llum a través d'ambients amb pols o d'atmosferes saturades. La òptica geomètrica parteix d'aquesta premissa per presidir la posició de la llum, en un determinatmoment, al llarg de la seva transmissió.
De la propagació de la llum i la trobada d'aquesta amb altres objectes surten les ombres. Si interposem un cos opac en mig del camí de la llum i a continuacióuna pantalla, obtindrem sobre ella la ombra del cos. Si l'origen de la llum es troba lluny del cos, de tal forma que, relativament, sigui més petita que el cos, es produiria una ombra definida. Si lallum s'apropa al cos veurem una ombra en la que es poden distingir una regió més clara i un altre mes fosca.
Però la llum no sempre es propaga en línea recta. Quan la llum circula a traves d'unobstacle puntegut el raig es corba una mica. Aquest fenomen, anomenat difracció, és el responsable de que al mirar a traves d'un forat molt petit tot es vegi distorsionat o que els telescopis o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lluz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS