La Lírica Trobadoresca

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
LA LÍRICA TROBADORESCA
La poètica dels trobadors sorgeix al sud de França a principis del segle XII. La poesia trobadoresca es manifesta en els segles XII, XIII, XIV i XV en el territori que,comprèn Occitània, Catalunya i el nord d'Itàlia i s'escriu en llengua provençal (o occità).
Context històric
Edat mitjana
La lírica trobadoresca se situa a l’edat mitjana. El nom del període s’ha ficatdesprès “a posteriori”, i el van ficar els del Renaixement, referint-se a que aquests segles estan entre mig del món antic i el món modern. El terme “edat mitjana” no estava gaire ben valorat, teniamolts perjudicis, actualment, cada cop es veu mes ric culturalment que com el pintaven i el veien abans.
La societat
L’edat mitjana es divideix en dos parts, Alta edat mitjana /s.XII/ Baixa edatmitjana. L’alta edat mitjana esta marcada pel feudalisme (descentralització del poder, el territori esta dividit entre comptats governats pels comptes), (Ramon Berenguer IV rei de Catalunya i compte deBarcelona).
El símbol de cada comptat es el castell, on viu el compte (DOMINUM), posseeix les terres i això li dona noblesa, al servei del dominum hi ha els MILES (soldats) i els SERVI (els que treballenla terra).
DOMINUM
MILES SERVI


BELLATORES (feudals)

ORATORES LABORATORES
(Món religios) (Treballadors)
Això va fer que es dividís lasocietat en 3 estaments:

-Els Oratores: CONTEMPUS MUNDI: no els agradava el món i per això vivien allunyats d’ell. Estaven enfadats amb els Bellatores.
-Els Laboratores: Estaven a lesordres d’un dels altres estaments.
També anomenats SERFS.

-Bellatores: No sabien ni llegir ni escriure, tenien una cultura profana, oral.
-Oratores: Sabien llegir i escriure (en llatí), teniencultura escrita.

Amb l’augment de la producció es van començar a canviar els excedents als pobles un cop per setmana (mercat) i cada cop les ciutats van anar augmentant (auge de la ciutat) i van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lírica trobadoresca
  • lirica trobadoresca
  • Trobadoresca
  • Poesia trobadoresca
  • Poesia trobadoresca
  • Poesia Trobadoresca
  • Poesia trobadoresca
  • La Literatura Trobadoresca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS