La mà invisible

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013

Document 4 La mà invisible

Quina és la relació que s'estableix en el text entre els interessos particulars dels individus i els interessos generals de la societat?

Hi ha una certa tendèncianatural de tots els homes que és la que ens porta a traficar, a comprar, vendre i a canviar coses per altres. La motivació d'aquesta tendència a l'intercanvi no és la benevolència, sinó l'interèspersonal, és a dir, el desig de millorar la seva pròpia condició. Per això s'estableixen mercats on s'intercanvien lliurement bens i serveis, fet que es fruit de l'interès individual, aleshores si elfuncionament dels mercats es correcte s'aconsegueix una utilitat comuna que satisfà els interessos generals.

Com entén la societat civil Adam Smith?

Segons Smith la societat civil esta fonamentadaper la propietat privada i l'economia de mercat fet que comporta que els individus moguts per el seu interès per al propi benefici fomentaran la satisfacció de l'interès de la societat molt méseficaçment. Per tant ens trobarem en una societat on serà més fàcil satisfer el interès dels individus i on tots són feliços.



Document 5 El funcionament de la societat civil

Quin és el principi queguia les relacions interpersonals en la societat civil?

El principi que guia les relacions interpersonals es el fet de que tota persona te l'interès de beneficiar-se individualment a costa delsdemés per tal d'aconseguir el que ella desitja. Existeix un sistema de necessitats que ens obliga a relacionar-nos entre nosaltres per satisfer els nostres interessos, fet que ens motiva a les relacionsinterpersonals.

L'intercanvi és l'única forma possible per obtenir ajuda dels altres? És la més beneficiosa segons Smith? I la més justa?

Si, segons Smith l'home esta quasi permanentmentnecessitat de l'ajuda dels seus semblants i utilitza l'intercanvi. Aquesta acció d'intercanviar beneficiar a les dues parts perquè tot tracte és: dóna'm això que desitjo i obtindràs això altre que tu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ma Ma
  • MA-HE
  • no ma
  • tu ma
  • Las Ma
  • Los Invisibles
  • Tu ma
  • Te Ma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS