La música del vent

Páginas: 8 (1929 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015
TREBALL ECOSISTEMES

I. Tipus de contaminació:

De L'aigua: La contaminació de l'aigua és aquell tipus de contaminació calorífica, física, química o biològica que afecta l'aigua dolça o salada a la natura. És a dir, és la modificació de les característiques d'unes aigües donades de manera que es provoqui una alteració mesurable d'aquestes, en especial si això comporta un perill de canvi al'ecosistema al que pertany o de salut a l'home o d'altres espècies.


De L'aire: La contaminació atmosfèrica és la contaminació de l'aire, i fa referència a la presència a l'aire de determinades substàncies en concentracions superiors a les naturals que impliquen risc, dany o molèstia greu a les persones i béns de qualsevol mena o que poden atacar diversos materials, o éssers vius, reduir lavisibilitat o produir olors. La contaminació pot ser antropogènica (produïda, directa o indirectament, per l'acció de l'home) o natural (erupcions volcàniques, erosió del sol, resuspensió de pols, emissions biogèniques de boscos). És causant entre altres del forat a la capa d'ozó, de l'efecte hivernacle, de la boira fotoquímica i de la pluja àcida. L'efecte calendar és un tipus de contaminacióatmosfèrica.



Del Sòl: La contaminació del sòl és la contaminació que afecta el sòl. Es considera contaminació del sòl la degradació física o química d'aquest que hi provoca una degradació que porta a la pèrdua parcial o total del sòl o bé a un canvi significatiu de l'ecosistema al que pertany.
Les causes principals solen ser per l'activitat humana o antropogèniques. Així es provoca lacontaminació del sòl per escalfament, per addicció de substàncies sòlides o líquides, per addicció de radiació, per grassos, erosió, compactació i activitat minera, donant lloc a zones degradades. Les contaminacions més greus són generalment conseqüència de l'abocament de residus diversos, especialment residus industrials tòxics i residus de explotacions petrolíferes.


II. Efectes de la contaminació:Al nostre Planeta: La contaminació ha provocat danys en l’ecosistema, en la vida de l’home, dels animals i plantes. L’acció de l’home, el progrés i la intenció de millorar les condicions de vida són les causes principals de la contaminació ambiental que està sofrint el planeta. Al seu torn, els efectes d’aquesta acció la pateix el mateix home.
Els contaminants poden produir efectes nocius iirreversibles per a la salut a determinats nivells de concentració. Els efectes depenen de la dosi i de la freqüència d’exposició a aquest contaminant.
A la salut: Els principals efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la salut van des d’alteracions de la funció pulmonar, problemes cardíacs, d’ingressos hospitalaris i de visites a urgències, especialment per causes respiratòries icardiovasculars. L’efecte de la contaminació atmosfèrica manté una gradació tant en la gravetat de les seves conseqüències con en la població a risc afectada. Així, a mesura que els efectes són menys greus, el percentatge de població afectada és major.


Al Clima: La contaminació atmosfèrica canvia el clima de la Terra, però no tots els agents contaminants de l'atmosfera exerceixen el mateix efecte. Hi hadiversos tipus de contaminació atmosfèrica. Alguns tipus fan que el nostre planeta es calent a una taxa més ràpida. Uns altres fan que l'índex d'escalfament del planeta desacceleri, generant un refredament temporal.

El diòxid de carboni, CO2, no és un contaminant, ja que forma part de l'atmosfera i participa en els cicles naturals. No obstant això, un augment ràpid de la seva concentració, comel qual s'està produint per la crema del carbó i el petroli, incrementarà l'efecte hivernacle natural, elevarà la temperatura mitjana del planeta, i pot desencadenar un canvi climàtic amb conseqüències imprevisibles. És molt important no alterar la seva concentració natural.

III. Causes de la contaminació:

Fums de les industries, dels cotxes…: La contaminació atmosfèrica està causada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Venta De Música Por Internet
  • Ventas
  • Ventas
  • Ventas
  • Ventas
  • Ventas
  • Ventas
  • Ventas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS