LA MEDUSA

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
LA MEDUSA: EL MITE
En la versió més coneguda del mite, Medusa era originalment una bonica dona humana. Posidó es va enamorar d'ella, i la va seduir o violar en un temple dedicat a Atena. Posidó iAtena eren rivals des que varen competir pel patronatge d'Atenes i els habitants de la ciutat varen preferir l'olivera d'Atena a la font o els cavalls de Posidó. Atena, després de descobrir laprofanació que havia sofert el seu temple, va castigar Medusa transformant-la en la mateixa forma que les seves germanes Gòrgones: Esteno y Euríale. Els seus cabells es van convertir en serps i la seva miradatenia el poder de petrificar qualsevol criatura viva.
Mentre Medusa estava embarassada de Posidó, va ser decapitada per l'heroi Perseu, fill de Zeus i la mortal Dànae. Aquest va ser enviat –ambaquest objectiu– pel rei de Sèrifos, Polidectes, el qual desitjava la seva mort; per tant, li va ordenar aquesta missió esperant que fracassés. Però Hermes i Atena el van ajudar a acomplir la comesa totdonant-li una falç, un sac, un casc que el feia invisible, unes sandàlies alades i un escut.
Va aconseguir tallar-li el cap ja que va utilitzar el seu escut a mode de mirall perquè Medusa esreflectís en ell, de la sang del coll tallat que va caure a terra va brollar la seva descendència: en sorgiren el cavall alat Pegàs, el monstre Amfisbena i el gegant Crisaor. Per precaució, Perseu va ficar elcap dins del sac, i va tornar a Sèrifos. Allà va matar Polidectes per haver-li desitjat la mort; li va ensenyar el cap de Medusa i aquest es convertí en pedra. També va usar el cap de Medusa perrescatar Andròmeda i, en algunes versions, petrificar el tità Atlas.
Més tard, Perseu va regalar el cap de la Gorgona a la deessa Atenea, que el portà al seu escut com a arma, ja que continuavaconservant els seus terribles efectes. D'altra banda, la sang de Medusa va ser recollida per Atena i entregada a Asclepi, ja que tenia el poder de ressuscitar als morts.
Segons explica Pausànias, el mite...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • medusas
  • la medusa
  • medusas
  • Medusa
  • Medusa
  • Las medusas
  • Medusas
  • las medusas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS