La Modernitat Reflexiva

Páginas: 4 (911 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2012
Analitza la frase: la societat de risc com "una fase de desarrollo de la sociedad moderna en la que los riesgos sociales, políticos, económicos e individuales tienden cada vez más a escapar a lasinstituciones de control y protección de la sociedad industrial." (Beck, 1994, p. 18). Quina visió exposen els autors de la Modernitat Reflexiva sobre la teoria de la individualització?
Els riscos esprodueixen com a conseqüencia dels canvis produïts a la globalització. La desregularització finançera, els canvis tecnolòligs, la variació de costos i la revolució de l’informació, entre d’altres, enshan portat a una tercera revolució indrustial i cientificotecnológica, a una societat moderna.
Les antigues basses de protecció que ens proporcionava la societat industrials, tal com, la societatsalarial sobre condiccions de feina estable...etc, es veu erosionat, donant lloc a una nova generació de riscos socials, polítics e industrials.
La modernitat reflexiva ens diu que aquest nous riscosgenerats provenen majoritariament de l’individu , des de les seves propies polítiques de vida, les seves desicions i conductes. Aquesta prespectiva estaria encertada si el subjecte esta informat i ambcapacitat d’elecció en la construcció de la seva propia identitat. Si té un ventall d’opcions en ell que pugui calcular els seus guanys i riscos. En la modernitat reflexiva teòricament no hi hanlimitacions en el proces de reflexivitat individual creixent. A la nostra realitat aquell ventall d’opinions que ens dona la posibilitat d’escollir no es el mateix per tots els estaments socials pertant, el desenvolupament del jo en condicions desventajoses resulta improvable.
Si la modernitat social es imparable s’ha de crear noves mesures per a la seguretat individual des de la nova societatglobal. Tots tenim la capacitat d’escollir pero no tots tenim àcces a les mateixes opcions per tant s’ha d’internacionalitzar les opcions perque en aquesta societat individualitzada tots tinguen dret...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflex
  • El Concepte De Modernitat
  • Reflexivo
  • Reflexiva
  • Reflex
  • Reflex
  • reflex
  • reflex

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS