la moneda

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
La moneda és l’objecte gràcies al qual se’ns ha facilitat durant segles els tràmits del comerç què és una activitat socioeconòmica fonamental a la societat on es dona un intercanvi de bens i serveisde mateix valor.
Els orígens del comerç arriben per la necessitat de poder obtenir un producte que no podem adquirir de cap altra manera a canvi d’un altre producte determinat, que potser ens sobrad’un excedent. Al principi en el comerç dos individus que posseïen un producte cadascun i buscaven un altre s’havien de posar d’acord amb tot el què comportava el bescanvi. Com que aquesta situaciódonava lloc a molts problemes a causa de el valor dels productes podia ser molt diferent i que és difícil que els individus vulguin cadascun el producte concret que té l’altre, es van crear referènciesquè solucionaven aquesta doble necessitat de desitjos i que no se’ls poguessin fer malbé (això podia passar si es pagava amb peix, bestiar, sal...). Per això es van començar a utilitzar materials queno siguessin efímers com els metalls preciosos que a més eren macos, difícils de falsificar i de oxidar-se, es poden fraccionar i són valuosos perquè no hi ha molta quantitat i són un recurs limitat.D’aquesta manera, agafant com a referència una quantitat concreta d’un metall preciós, podien assignar un valor a un producte que podien vendre i amb aquests diners, poder intercanviar-lo per elproducte que desitjaven.
Les quantitats i formes concretes que se’ls hi va donar a l’or, l’argent i el bronze de referència depenia del territori, com podien ser navalles, lingots, plaques, anelles... Esvan escollir les monedes per raons pràctiques i d’uniformitat, normalment discos.
Les primeres monedes van sorgir al regne de Lidia què és avui, sense aquest nom, la costa occidental de l’actualTurquia entre els segles VII i VI a.C. i els grecs la van extendre pel Mediterrani, i el nom “moneda’’ prové de la Roma antiga degut a que l’edifici on s’encunyaven les monedes era annex al temple de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moneda
  • Moneda
  • la moneda
  • La moneda
  • moneda
  • moneda
  • Moneda
  • La moneda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS