LA MORT A VEN CIA

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
LA MORT A VENÈCIA
Va ser escrita per Thomas Mann al 1912.
Argument
La novel·la presenta dos personatges caracteritzats, en un espai reduït (l’hotel de venècia i la platja). L’obra tracta de el dramaintern que sent el protagonista, Gustav von Aschenbach, un brillant escriptor alemany, un home adult que s’envà a a Venècia en busca d’inspiració. Aschenbach s’instal·la a l’hotel i s’interesa d’unadolescent amb gran bellesa, d’origen polonés anomenat Tadzio. Finalment en Tadzio es desitjat per l’escriptor en secret.
Es llavors on trobem una descripció de la psicología d’Aschenbach en aquellmomento. La seva moralitat cedeix sota la pressió de la passió prohibida. El seu rigor intel·lectual i disciplina canvia totalment a causa de l’amor i Aschenbach es transtorna. Tot i això, els delirisamorosos de l’escriptor es mantenen en un pla intel·lectual, ja que la por del rebuig l’impedeix apropar-se físicament al noi.
Es declara una epidemia de còlera i les autoritats la mantenen oculta, perpor de la fugida dels turistes, però finalment s’assebenten de la situació i els turistes marxen. Aschenbach, ja n’era conscient de la peste, però tot i això no marxa perquè no vol separar-se deTadzio, la familia del qual sembla no assabentar-se de la situación de la pesta a Venècia.
La salut d’Aschenbach va decaient, fins que un dia la familia de Tadzio decideix marxar, aquest mirava al noi ala platja, llavors es demaia (anticipació de la mort).
Anàlisis
La mort a Venècia genera varies interpretacions a causa del seu complicat simbolisme. Com per exemple, amb la mateixa ciutat de Venècia,on representa la ciutat de les il·lusions romàntiques i les aparençes, i a la vegada una ciutat que representa la decadencia que també afecta a Aschenbach. Aquesta novel·la conté una partautobiográfica de Thomas Mann. L’autor va realizar un viatge a Venècia del 26 de Maig fins al 11 de Juliol de 1911.
L’obra va ser representada al cinema posteriorment per Luchino Visconti amb el mateix títol....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Mort Segons La Gr Cia Antiga
  • La mort
  • la mort
  • Ciao
  • Ciao
  • CIA-
  • Ciao
  • CÍA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS