La Mortalitat Infantil

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2011
CAUSES I CULPABLES DE LA MORTALITAT INFANTIL DEL TERCER MÓN
Avui dia, en el segle XXI, la mortalitat infantil en el tercer món és una de les majors preocupacions de la humanitat perquè el nombre denounats del tercer món s’està reduint a una velocitat esfereïdora i demana una actuació urgent. Aquesta situació d’alarma ha posat el món sencer en una posició de perill, ja que en un futur moltproper una part del planeta Terra es podria veure despoblat i completament desèrtic.

Les causes d’aquesta mortalitat es poden classificar en dos apartats.
Per una banda, trobem les causes delsdecessos infantils en un passat llunyà, on veuríem el motiu d’aquesta mortalitat en l’explotació de les terres, on habitaven els indígenes, per part dels nostres avantpassats. Així doncs aquest aprofitamentper part de la societat rica dels anys passats ha causat que poc a poc la mortalitat infantil anés augmentant a causa dels pocs recursos que els hi van deixar.
Per altra banda, també podem trobarcauses d’influència directe al tema tractat, és a dir la mortalitat infantil, en un passat molt més proper en concordança amb el present. Aquesta causa és anomenada deute extern. Podríem dir que enconseqüència de les explotacions passades que van patir aquests països subdesenvolupats, la seva societat es va veure obligada a demanar ajudes econòmiques als països que s’havien enriquit gràcies alsseus recursos, i doncs deixant-los a ells sense aquests. En un primer moment quan aquests països van rebre les ajudes sol·licitades van ser molt ben rebudes, però el que no tenien plantejat és que tard od’hora haurien d’anar retornant aquests préstecs amb certs interessos. Poc a poc aquestes ajudes s’han convertit en el seu pitjor malson, ja que a causa d’aquest gran deute la seva economia s’haaturat i per això no poden evolucionar. Amb aquest fet, arribem a veure que els culpables d’aquesta mortalitat que tan preocupa a la societat d’avui dia és la mateixa societat. Per tant per culpa nostre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • taxa de mortalitat
  • Infantil
  • infantil
  • infantil
  • Infantil
  • infantil
  • Infantil
  • infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS