la musica

Páginas: 8 (1775 palabras) Publicado: 15 de junio de 2014
LA MÚSICA por carla calvo

La música és l'art d'organitzar sensible i lògicament una combinació coherent de sons i silencis utilitzant els principis fonamentals de la melodia, l'harmonia i el ritme. El concepte de música ha anat evolucionant des del seu origen en l'antiga Grècia, ara és més difícil explicar el concepte de qué és la música i per a qué serveix.

Origen de la música
Elconcepte de música ha anat evolucionant des del seu origen en l'antiga Grècia, en què es reunia sense distinció a la poesia, la música i la dansa com art unitari. Es coneix que des de la Prehistòria els homes van usar diferents objectes per emetre sons. No obstant això, com l'objectiu d'aquesta activitat era comunicar-se entre si o simplement replicar els sons que escoltaven a la natura, no es pot parlarde música en el sentit més estricte del terme.L'origen de la música, entesa com la creació de sons complexos, va haver d'esperar una mica més. Molts investigadors coincideixen que el terme "música" deriva del vocable grec "musa", les famoses deïtats de la mitologia grega i romana que tenien la capacitat d'inspirar els homes dedicats a les arts. A l'Antiga Grècia ja es coneixia la música. El famósfilòsof Plató solia afirmar que "de la mateixa manera com la gimnàstica serveix per enfortir el cos, la música és el vehicle per enriquir l'ànim".

No obstant això, no va ser fins a la difusió del catolicisme que la música va cobrar auge. Amb l'objectiu de lloar Déu, es va crear la música sagrada, els cants gregorians i, més tard, la notació musical, és a dir, l'alfabet musical que va brindarla possibilitat d'escriure música utilitzant els símbols adequats que li permetien als músics seguir el ritme i l'entonació.
Anys de la música


Anys 20

La fi de la Primera Guerra Mundial va comportar una revolució que va aconseguir diversos àmbits. Entre ells, la música. Nous gèneres com el FOX-TROT i el XARLESTON causar sensació, fent que la gent sortís corrent a comprar roba nova, ja queno podien ballar amb els encotillats vestits de la Belle Époque.
Anys 30

Entre mitjans dels anys trenta i gairebé fins al final de la II Guerra Mundial, la música de jazz va ser la favorita del públic majoritari als Estats Units. Ni abans, ni després, això tornaria a succeir. El swing, aquest balanceig rítmic que va donar nom no només al ball sinó a tota una època.
en el 39 han nascut TinaTurner, Marvin Gaye mentre que en el 37 mor el fabulós George Gershwin. L'any 1936 Billboar publica per primera vegada el tan desitjat chart que tots els artistes d'avui volen conquerir.
Neix Elvis Presley l'any 1934 al costat de Jerry Lee Lewis mentre que l'afamada Obra Porgy And Bess de George Gershwin és premiere a New York.
En el 33 va néixer el fabulós James Brown al costat de Quincy Jones,Nina Simone i Yoko Ono. Grans icones que van néixer en aquella època. I l'any 1932 Bell Labs crea la primera gravació amb so estereofònic.


Anys 50

A la dècada dels 50, el DJ radiofònic Alan Freed popularitza el terme rock a les ones. És el moment que comença a emergir un nou estil musical, tan trencador com innovador i provocatiu, producte de la fusió entre la música negra (blues) i blanca(country).

Però el rock es sortiria de mare en tots els sentits amb un jove procedent de Tupelo, Mississippi, que atenia al nom d'Elvis Aaron Presley, i que s'encarregaria de que el fenomen tingués abast i repercussió a tot el món.

Anys 70

La dècada del 70 ', va tenir un interessant desenvolupament de diversos gèneres musicals, que es van veure fidelment representats per grans artistesd'Espanya, Xile, Mèxic, Perú i Argentina, entre altres llocs. Els estils predominants de l'època, aquells que més van sonar, van ser:

Pop
Va ser un dels gèneres de major repercussió en la dècada del 70 ', va tenir interessants exponents de la talla de Nino Bravo, Miguel Bosé, Els Iracundos i Miguel Ríos, entre d'altres.

Balada
Podria asseverar que el gènere romàntic, és d'aquells estils...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS