La novel·la de terror

Páginas: 17 (4007 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
LA NOVEL·LA DE TERROR
----------------------------------

ÍNDEX

Índex......................................................................................................................pàg 2.
Introducció.............................................................................................................pàg 3.
Novel·la deterror...................................................................................................pàg 4 i 6.
Antecedents..........................................................................................................pàg 6.
Origen...................................................................................................................pàg 7.Característiques....................................................................................................pàg 8.
Autors i obres........................................................................................................pàg 9.
Novel·la gòtica......................................................................................................pàg 9 a 10.Característiques...................................................................................................pàg 11.
Terror modern.......................................................................................................pàg 11.
L'apogeu de la novel·la gòtica..............................................................................pàg 12.
Crepuscle de la novel·la gòtica...........................................................................pàg 13 a 16.
Autors destacats en lanovel·la de terror............................................................pàg 16 a 20.
Bram Stoker- Dràcula............................................................................................pàg 21.
Mary Shelley- Frankenstein..................................................................................pàg 22.Conclusió..............................................................................................................pàg 23.
Bibliografia............................................................................................................pàg 24.

INTRODUCCIÓ

En aquest treball veurem el que és la novel·la de terror, les seves característiques, el seu origen...
També veurem com és la novel·la gòtica, ja que la novel·la de terror té origen en lanovel·la gòtica, ja que fins al final de l'Edad Mitjana no comença a anomenar-se novel·la de terror.
Veurem com va transcorrent la novel·la gòtica a través de la història, l'apogeu i el crepuscle.
Veurem els autors més destacats en aquesta novel·la i les explicacions sobre la seva vida i les obres més importants.

LA NOVEL·LA DE TERROR

Aquest terme sembla fàcil de definir i està vinculat amb unnom: la por, el pànic, el horror, el qual resulta una mica confús però es dóna una definició a cada un d'ells. El terror surgeix en enfrontar-se cara a cara amb les seves pors en la escala màxima, en sentir-se amenaçat i s'ha perdut la capacitat de pensar racionalment falcejant tot el que coneixem com a real i vertader.
La novel·la de terror és la novel·la que pretén causar por al lectormitjançant l'alteració d'elements de la realitat i grans dosis de suspens. El seu origen està en la novel·la gòtica del romanticisme i en les històries de folklore destinades a espantar els nens o explicades en festes amb presència de les coses sobrenaturals. També sabem que el conte de terror és tota aquella composició on el seu principal objectiu és provocar calfred o inquietud al lector.

Els elementsque poden causar terror són éssers o forces del mal com dimonis, monstres, esperits. Personatges amb malatlies mentals o amb ganes de ferir com assassins en sèrie, revenges. Indrets maleïts com cementiris, boscos, cases abandonades...
O bé desastres, siguin naturals o artificials, com virus o guerres.
La novel·la de terror pot tenir qualsevol ambientació, tant pel que fa a l'espai com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • novel·les de cavalleria i novel·les cavalleresques
  • Novel·La Cavalleresca
  • Novel·La La Innocent
  • Terror o terrorismo
  • terrorismo
  • Terrorismo
  • terror
  • Terror

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS