La Pedrera

Páginas: 5 (1002 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2012
CASA MILÀ ( LA PEDRERA )

[pic]


1. DOCUMENTACIO GENERAL:




Nom: La Casa Milà.


Arquitecte: Antoni Gaudí ( 1852-1926 )


Cronología: 1907-1910.


Localització: Barcelona (Catalunya )


Estil: Modernismo.


Materials utilitzats:Ferro,vidre,ceràmica i maons.


Sistema constructiu : Amb materials industrials.Context històric:El Modernisme a Catalunya va tenir una fantàstica expansió, ja que el país estava obert als corrents procedents d'Europa, per tal d'afermar les seves diferències amb Espanya i reforçar els seu nacionalisme polític, en un període liderat per la "Renaixença" després d'una llarga  decadència originada per la derrota del 1714 i la conseqüent pèrdua dels drets i institucions nacionals.Context cultural: El Modernisme a Catalunya va tenir una fantàstica expansió. A cavall entre el s. XIX i el XX, es desenvolupa un nou moviment estètic, conegut a Catalunya i  Espanya com Modernisme, però que rep diferents noms segons el país: Jugendstil a Alemanya, Vienner Sezession a Àustria, Modern Style a Anglaterra, Art Nouveau a França, Liberty a ItàliaEl Modernisme català no nomésreflecteix en la seva arquitectura la riquesa ornamental que es comú a tot l'Art Nouveau, sinó que manifesta un interès per mantenir i renovar les tècniques tradicionals de construcció i decoració, utilitzant materials antics com el totxo i nous (en aquella època) com el ferro i també noves tècniques ceràmiques. 


2. ANÀLISI FORMAL


Elements de suport i suportats


Sistema constructiu: Escombina l´arquitectura arquitravada i de volta.
Elements de suport:


2.1.2.1 L´edifici es sustenta en una estructura de ferro, que atorga una gran llibertat a l´hora de distribuir la planta, combinada amb la utilització de pedra natural i maons ( totxos ).


2.1.2.2 Els pilars de pedra que suporten jàsseres de ferro distribuïdes de forma radial apartir de pilars. Aquesta solució permetia una planta lliure i irregular, sense parets mestres.


2.1.2.3 Arcs parabòl.lics i columnas inclinades desafien l´equilibri i compensen les forces verticals i horitzontals.

La façana es buida de càrregues, constitueix una estructura autònoma conectada al cos de l´edifici mitjançant un complex sistema de bigues itirants de ferro. Els tancaments de pedra, carreus, paral.lepípets rectangulars tallats a peu d´obra, d´on ve el sobrenom de La Pedrera, hi són només una concepció escultòrica de l´edifici.



Elements sostinguts:


Volta anul.lar d´arcs parabòl.lics o catenaris


Les plantes lliures de murs de càrrega, recolzen en pilars i jàsseres corbes
( biguesgruixudes que sostenen d´altres )


Espai interior i exterior


Exterior .- L´edifici es compón d´una planta baixa, cinc pisos, un àtic ( el terrat )


Arran del carrer uns pilars en forma de tronc d´arbres inclinats , enllacen els volumns dels pisos superiors a mesura que comencen a fer-se més petites progresivament en cada pis. Al terrat els dipòsits d´aigua, les capses de lesescales i dels ascensors, les xemeneies,capricioses formes escultòriques- orgàniques. Es aqui on Gaudi va manifestar la seva gran capacitat imaginativa, convertint-se en un dels elements més emblemètics de l´edifici.


Les ondulacions dels balcons, concebuts com uns elements escultòrics, donen molta dinamicitat juntament els contrastos de clarobscurs. Les baranes de ferro forjat simulenformes vegetals entrellaçades.


2.2.2. L´interior.- Un cop traversat la llinda de l´accés principal que hi ha a la planta baixa ( A,B,C ) es descobreix els dos celoberts que conté l´edifici. Celoberts que tenen dobre funció:
- Per una banda d´illuminar per dins amb llum natural l´edifici, i de ventilar- lo, i per ……
- L´altra, serveixen per articular la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pedrera. Gaudi
  • Proyecto De La Pedrera
  • La Pedrera
  • Pedrera
  • pedreros
  • La pedrera, casa milà
  • Cristiandad en el edificio de la Pedrera (BCN)
  • REFLEXION ETICA PEDRERO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS