La Pena De Mort Etica

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2015
LA PENA DE MORT

Situació sobre la pena de mort al món:

La pena de mort, pena capital o execució consisteix a provocar la mort a un condemnat per part de l'Estat, com a càstig per un delicteestablert en la legislació; els delictes pels quals s'aplica aquesta sanció solen denominar-se «delictes capitals».

Aquest delictes poden ser el asesinat, el espionatje, la traició, el trafic de persones,el adulteri, en alguns països musulmans, l'apostasia (es a dir, la renúncia formal a la pròpia religió), i els casos greus de corrupció politíca com al 2007 a Corea del Nord el director d'una empresava ser executat públicament en un estadi esportiu, davant 150.000 persones com a càstig per haver realitzat trucades telefòniques a l'estranger.

Segons l'informe anual d'execucions judicialsd'Amnistia Internacional, l'any 2003 van ser executades almenys 1146 persones en 28 països. El 84% de les morts documentades van ocórrer en quatre països: la República Popular Xina va dur a terme 726execucions, l'Iran va matar 108 persones, Estats Units a 65 i Vietnam a 64.

Estats on s'aplica la pena de mort i situació en aquests països:

L'any 2011, segons Amnistia Internacional, ja només 20 païsosvan executar condemnats a mort, la majoria a la Xina, l'Iran, l'Iraq, Aràbia Saudita i els EUA. La pena de mort ha estat abolida i penalitzada en gairebé tots els països europeus (excepteBielorússia), i la majoria dels corresponents a Oceania (com Austràlia, Nova Zelanda i Timor Oriental). La majoria de països llatinoamericans han abolit la pena de mort, mentre que en països com els Estats Unitsd'Amèrica, Guatemala i la majoria dels estats del Carib encara segueix sent aplicada. A Àsia la pena de mort està permesa en democràcies com el Japó i l'Índia. A l'Àfrica, encara s'usa a Botswana iZàmbia.

Xina és el país on més penes de mort s'executen, segons Amnistia Internacional. Tot i que les estadístiques sobre la pena de mort es consideren secret d'estat i revelar podria comportar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pena de Mort
  • peli pena de mort, analisis ètic
  • pel·lícula pena de mort
  • la pena de mort
  • Pena De Mort
  • pena de mort
  • Pena De Mort
  • Vale la pena ser eticos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS