LA PRIMAVERA BOTICELLI

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
COMENTARI PINTURA – LA PRIMAVERA – SANDRO BOTICELLI

Ens trobem al davant de una pintura anomenada “La primavera” què es troba actualment a la “Gallería de gli Uffizi; Florencia, Itàlia. Foupintada per l'autor Alessandro Botticelli (1445-1510). L'obra pertany a l'estil del Quattrocento, en el Renaixement a Itàlia, fou realitzada el 1482.

Les característiques generals de la pintura delquattrocento indiquen que la pintura participa de les novetats de l’època. Als pintors els preocupava la representació de la natura. Per això:

 Serà una preocupació constant en aquesta primeraetapa la representació de la perspectiva. Les múltiples experimentacions culminaran en la formulació de la perspectiva lineal.

 Marcat interés per la representació naturalista, per la percepciódels volums i la introspecció psicològica.

 Si bé, tot això dins d’un context clàssic que és el que explica el naturalisme idealitzat, l’harmonia en les composicions(normalment tancades,triangulars), l’ús d’una llum diàfana i repartida de manera homogènia i colors igualment harmoniosos, sense estridències

 Els temes són variats: religiosos o mitològics. Les tècniques, diverses: fresc,tremp, oli, sobre suports fixos (mur) o portàtils (taules, llenços)

Sandro Botticelli (1445-1510) deu la fama no al fresc, sinó als quadres de cavallet, sent un pintor de gran sensibilitat que esdeixa portar per la inspiració. La seua pintura representa una via de plena idealització platònica enmig de l’experimentació renaixentista. La seua pintura és molt delicada, subtil, de líniesdefinides i ritmes dansarins, de llums diàfanes i tons cristal·lins. El seu art és pur i cap al final de la seua vida cessa el paganisme en els seus treballs i es transforma en una pintura més dramàtica ipatètica. Podem destacar: El retrat de Giuliano de Médicis (1476-77), La Mare de Déu del Magníficat (1480-82), Els frescos de la Capella Sixtina (1481-82). El naixement de Venus (1484-86) La Calúmnia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Primavera De Sandro Boticelli
  • Comentario De La Primavera De Boticelli
  • Analisis de la obra Primavera de Sandro Boticelli
  • BOTICELLI
  • boticelli
  • la primavera
  • la primavera
  • la primavera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS