La PrimaveraKARLA

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
La Primavera
La primavera és un quadre del pintor italià Sandro Botticelli. Es va pintar al voltant del 1482 i actualment es troba a la Galeria degli Uffizi, a Florència. .Aquesta obra esta fetaen oli sobre fusta i te un estil renaixentista.
Al centre apareix Venus, la deessa de l'amor; a la dreta, Zèfir, el vent que persegueix la nimfa de la Terra, Cloris, que està al costat de Flora,deessa de la vegetació i de les flors. Sobre Venus està Cupido, que dirigeix les seves fletxes a les tres Gràcies, en concret a la del centre, Castitas, que mira al déu Mercuri, missatger dels déus i nexeentre el cel i la terra.
Tots els personatges estan situats en un paisatge de tarongers, arbres tradicionalment relacionats amb la família Médici. El sòl és una capa d'herba molt fosca amb diferentstipus de flors.
Aquesta obra destaca el gran realisme que trobem a la figures i tots els detalls d’aquests, com la naturalesa que envolta tot el quadre. Botticelli manifesta els seus dominis delcolor i el dibuix , destacant les figures amb llums i ombres.
En els segles XVII i XVIII es va donar el nom de “El jardí de les Hespéndes”, perquè es pensaven que representava aquet lloc.

SandroBotticelli
Va néixer l’1 de març de 1445 a Florència, i va morir el 17 de maig de 1510 a Florència. El seu nom familiar era Alessandro di Mariano Filipepi, però li deien Botticelli perquè va seaprenent del pintor Botticello.
Va ser un pintor italià que va començar la seva trajectòria artística amb obres de temàtica religiosa, principalment va pintar verges, com la Verge del Rosal.
Al 1470,Botticelli, que ja comptava amb el seu propi taller, es va introduir al cercle del Médicis, per els que va realitzar les seves obres més famoses. Es veu que un cosí de Llorenç el Magnífic li va encarregarLa primavera, El naixement de Venus i Palas i el centauro.
A partir del 1481 va ser portat a Roma per pintar la Capella Sixtina juntament amb tres artistes més.
Botticelli no firmava la majoria de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS