La primera Guerra Mundial 1914-1918

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Stalin: Els seus mètodes de tortura

Joseph Stalin va ser el primer Secretari General del Partit Comunista de la Unió Soviètica entre els anys 1922 i 1953, data de la seva mort. Després de la mortde Lenin el 1924, va ser el màxim dirigent de la URSS.
Durant aquest temps en que tenia el poder absolut de l’antiga URSS va implementar una economia de comandament, substituint la Nova PolíticaEconòmica de la dècada del 1920 per Plans Quinquennals i posant en marxa un període d'industrialització i col•lectivització ràpida de la indústria pesant, com la siderúrgia i metal•lúrgia per lafabricació d’infraestructures, la construcció i fabricació d’armes i la indústria química. En canvi va trencar la indústria consumista, és a dir la indústria que abastava aliments, roba, calçat i productesbàsics a la població. Tot això va provocar grans etapes de fam entre la població. Se’n destaca la catastròfica fam soviètica de 1932-1933, coneguda a Ucraïna com la Holodomor.
Stalin va pujar al podereliminant la seva competència, parlant vulgarment. Després de la mort de Lenin, el substitut d’aquest no estava del tot clar. Hi havia dos pretendents amb molta força i amb moltes possibilitatsd’aconseguir-ho. Un era Stalin i l’altre Trotski. Al testament de Lenin deixava ben clar que el poder no l’hauria de tenir Stalin, i ho argumentava dient que era un boig amb afany de poder, i que amb poderseria capaç de fer moltes desgràcies. Stalin va fer modificar el testament a favor seu i va donar l’ordre de matar a Trotski. Trotski va ser assassinat per mans d’un català, Ramon Mercader, a Mèxic,lloc on era exiliat. Stalin ja tenia el poder.
Durant el seu mandat Stalin es va tornar completament boig. Creia que tothom era un enemic o el volia matar o conspirava contra ell. Aquesta gent innocentera arrestada i detinguda per la NKVD o la KGB. Després eren portats a sales de tortures on torturaven a les víctimes fins al punt que arribaven a admetre l’acusació falsa que Stalin havia fet i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primera Guerra Mundial (1914
  • La Primera Guerra Mundial (1914-1918)
  • PRIMERA GUERRA MUNDIAL (1914 – 1918)
  • Primera Guerra Mundial 1914 1918 SIGA
  • La i guerra mundial (1914-1918)
  • LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL (1914-1918)
  • La primera guerra mundial 1914-1918
  • La primera guerra mundial 1914-1918

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS