La psicologia a les teories conspiratories

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 20 de abril de 2010
La Psicología a les Teories de la Conspiracio

Una teoria conspiratoria o teoria de la conspiracio consisteix en l’explicacio d’un fet que darrere te un complot o conspiracio que amaga informacioal public. D’aquesta manera no hi ha res provat pero la multitud de contradiccions i la diversitat d’informacio d’un matex fet porta a imaginar teories que reben el nom de teories conspiratories.

Hiun gran nombre d’aquestes teories conspiratories com son: l’assasinat de Kennedy, la implicacio del gobern dels EUA a l’atemptat del 11-S, el fenomen OVNI i l’existencia de extraterrestres o lamisteriosa mort de Marlyn Monroe. Aquestes teories que es remonten desde 1909 intervenen en la nostra manera de pensar i reaccionar, afectant-nos psicologicament.
Una teoria de la conspiracio no deixa deser una teoria que no es pot demostrar amb proves. Normalment hi ha una explicacio aceptada que no concorda amb altres versions de la historia. Per exemple, en el cas del suposat autoatentat per partdels Estats Units el 11-S, la versio que va donar George W.Bush va acompanyada d’una serie d’arguments que desenmarcararien la conspiracio del gobern dels EUA amb les Torres Bessones. Les vinculacionsentre la familia del ex president George W.Bush i Osama bin Laden, sospitoses reunions anys abans de l’atemtat i la desaparicio de uns 2.3 bilions de dolars per part del Pentagon son alguns delsarguments afavor d’aquesta conspiracio americana.
Psicologicament, segons investigacions de l’Universitat de Kent*, aquestes teories ens afecten sense que nosaltres ens adonem. Quan llegim sobre algunateoria conspiratoria i els arguments que ens donen navegen per la nostra ment, automaticament tendim a pensar: “I si fos veritat?” L’aportacio de cifres i avegades imatges no gaire clares inciten a quedubtem, encara que poc temps, i estiguem mes afavor de les teories conspiratories.

Aquestes preguntes sense resposta i contradiccions dins d’una mateixa versio d’un fet porta a la ment humana,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mk ultra teoria conspiratoria
  • psicologia teorias
  • Teorias De La Psicologia
  • Teorias Psicologia
  • Teorias De La Psicologia
  • Psicología (Teorias)
  • Teoria psicologia
  • Teorias Psicologias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS