LA QU MICA DE LES RELACIONS

Páginas: 10 (2428 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015







OBSERVACIÓ I REFLEXIÓ: LA QUÍMICA DE LES RELACIONS

























ÍNDEX

LA BALANÇA EMOCIONAL EN LES RELACIONS Pàg: 2
PLOM A LA BLANAÇA Pàg: 4
OR A LA BALANÇA Pàg: 5
EL REEQUILIBRI DE LA BALANÇA Pàg: 7
LA BALANÇA EN POSITIU Pàg: 8
LA BALANÇA EMOCIONAL EN LES RELACIONS
DIAGNÒSTIC INAPEL·LABLE
En moltes ocasions jutgem i som jutjats sense miraments, sense pensar en els sentimentsi emocions dels altres. Ara bé quan un mateix es el afectat es dóna compte de tot allò que diuen o, en ocasions, diem amb sang freda i sense pensar si a l’altre li afectarà és el correcte. Caltenir tacte i cura de les paraules que utilitzem al parlar, ja que amb més o menys grau afecten els diàlegs a les persones.
SÉ QUI ETS
Tot el que fem per els altres o els altres fan per nosaltres ens generaemocions positives o negatives. Les persones tenim moltes qualitats i, una d’elles es ajudar als altres quan ens alguna situació de la vida ens supera. Ja sigui per nervis, una baixa autoestima o un mal moment... situacions que ens fan créixer com a persona i ens fan sentir-nos bé amb les altres persones quan podem confiar en elles, quan sabem que tenim a gent a voltant nostra, que els hiimportem. Fets que fan pujar l’autoestima a l’altra persona i genera emocions i sentiments de seguretat.
Tot i que trobem: amistats , vincles o relacions de cordialitat... penso que es construeixen i es van unint a partir de les emocions i els sentiments que de forma recíproca tenen les persones. Cal remarcar i tenir present que tots som persones, tots tenim pensaments propis i, cal respectar a tothomcom es degut i, pensar si el que diem o fem ens agradaria que ens ho fessin a nosaltres.

PRESENTACIÓ ALS ALUMNES
La Clara amb la Merçe: Un acte de professionalitat de la Merçe, on es pot interioritzar la confiança i la subtilesa que té i utilitza cap a la Clara. La qual fa que la Clara es senti integrada, segura i amb confiança per part de la professora i dins les pràctiques i l’equip docent.
LaClara amb la Eva: Un acte on demostra la Eva el seu puesto de treball, deixant clar que ella és la que té l’autoritat, sense donant-li el prestigui ni la cura que la Clara es mereixia per sentir-se ben integrada i valorada en les seves pràctiques. Un fet que en moltes pràctiques succeix i deixa en manifest abans d’hora allò que podem demostrar i fer per demostrar que estem a l’altura de obtindréaquell treball igual que un empleat més.
“Tenint present que les investigacions realitzades a nivell neurològic indiquen que els actes negatius pesen cinc vegades més que els positius com a mitjana...” Pàg: 27
“Així, doncs, aquesta proporció de cinc a un, es pot aplicar a tothom?”Pàg: 28
De fet penso que no. Tot i que estic d’acord que les emocions negatives influeixen més que les positives,encara que el estat emocional en que la persona està en aquell moment és veu determinat i té molt a veure. Si una persona té un mal dia des de bon matí, a última hora una crítica caldria més de cinc afalacs per superar-ho. I al contrari, si el estat d’ànim d’una persona és molt alt i amb una molt bona autoestima pot ser que una crítica com la de la Clara no li afecti gens.
ENYORAVA LES NOSTRESCONVERSES
“Un acte positiu és, sempre i per a tothom, un acte positiu?” Pàg: 32
No. És més, per a una mateixa persona un acte, depenent de la seva sensibilitat emocional i del moment en el qual es trobi, un dia li pot semblar que aquell acte és negatiu i, passats uns dies, el mateix acte li pot semblar positiu. Arrel de la sensibilitat, seguretat i del moment que la persona es trobi. Per aquest motiutambé les persones discrepen i tenen diferents punts de vista, ja que no pensem igual.
MOJITOS PER AIXECAR L’ÀNIM
“Des de sensibilitats emocionals diferents, podem viure la balança emocional de la relació d’una manera també olt diferent... i si passa això, quines són les conseqüències?” Pàg: 36
A partir de veure les coses diferents, com per exemple, un acte positiu per a un i el mateix en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qu Mica
  • QU MICA
  • Qu Mica
  • Qu Mica
  • Qu mica
  • Qu Mica
  • Qu mica
  • qu mica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS