La Sal De La Tierra

Páginas: 11 (2599 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
LA SAL DE LA TIERRA “SALT OF THE EARTH”
FITXA TÈCNICA
ANY DE REALITZACIÓ: 1953
NACIONALITAT: EEUU
DIRECTOR: HERBERT J. BIBERMAN
GUIONISTA: MICHAEL WILSON
PRODUCTOR: PAUL JARRICO
PRODUCCIÓ: INDEPENDENT PRODUCTION COMPANY (IPC)
GÈNERE: DRAMA, HISTÒRIA
SINOPSI
Aquesta pel·lícula es basa en la vaga que van realitzar uns miners darrere una sèrie d´accidents, lliurant una dura i amargabatalla contra el sistema i el recolzament que les seues dones els brinden amb aquesta vaga, aquesta història te lloc a Nou Mèxic després de la segona guerra mundial a l´any 50 en EE.UU en plena guerra Freda a Sant Marcos, concretament en la Vila Zinc.
Esperanza Quintero "latinoamericana" una mare exemplar que cuida dels seus fills, del seu marit i es fa càrrec de la casa, narra aquesta història,conta com un grup de miners (incluit el seu marit Ramon Quintero) de la Vila Zinc decideixen fer una vaga degut a les pèssimes condicions que tenien per a treballar, sense serveis mínims ni seguretat, la desigualtat que hi havia entre hispans i anglos, però bàsicament el principal motiu per el que acudiren a fer la vaga era la elevada tassa de mortalitat que hi havia a les mines. El director creauna paràbola comunista on tota la societat s´ajuda mútuament per a aconseguir un objectiu comú, i com respon l´empresari davant aquestes protestes.
Per altra banda també fa referència al paper que tenen les dones en aquest moment històric i en el moviment obrer, aquest breu film ens fa veure el que fan les dones per a manifestar-se i reivindicar els seus drets com puga ser el tenir aiguacalenta i tuberies a casa, les mateixes condicions que els anglos en l´àmbit domestic, la igualtat entre sexes i les relacions home-dona en l´àmbit domèstic.

CONTEXT HISTÒRIC
La història que ens conta Biberman va ser real, el moment històric d´aquesta pel·lícula va ser després de la segona guerra mundial als anys 50 , quan es va produir la vaga minera en la localitat de Zinc Town, la segonaguerra mundial acaba de destruir quasi tot el mon i a mes a mes ara el mon havia quedat dividit en dos per la guerra freda, en els orígens de les tensions entre EEUU i diversos governs o moviments llatinoamericans.
La depriment situació que vivien els miners huelguistes en el film era una situació molt comú en aquella època un panorama tètric que tenia que suportar la classe obrera en pràcticamentqualsevol país capitalista en vies de desenvolupament. I en aquesta època els treballadors encara no hi havia conquistat els drets mes bàsics i fonamentals que avui en dia en la major part del mon els gaudim.
En el rodatge d´aquesta pel·lícula van tenir molts problemes, ja que tant el director Herbert J. Biberman com el productor, guionista i altres que van col·laborar en el rodatge estavenen una llista negra de activitats antiamericanes.
Herbert J. Biberman va ser un guionista i director de cinema, més conegut per haver estat un de Els Deu de Hollywood, el 1947, la Cambra Comissió d'Activitats Antiamericanes d' Amèrica va començar a investigar la indústria cinematogràfica, i Biberman va convertir-se en un dels deu escriptors i directors dels deu de Hollywood citats perdesacatament al Congrés, quan es van negar a respondre preguntes sobre la seva afiliació del Partit Comunista dels EUA.
Biberman i els seus companys van anar a la presó per les seves conviccions, Biberman durant sis mesos, Biberman es va posar a treballar de forma independent després de la seva sortida de la presó. El resultat va ser la sal de la Terra, un relat novel·lesc de la vaga dels miners delcomtat de Grant 'escrit per Michael Wilson i produïda per Paul Jarrico, cap dels quals eren membres dels "Deu", però tots dos van ser inclosos en llistes negres també.
Amb tot el que els va passar i els que per totes i per totes volien que no es rodara la pel·lícula al final va ser acabada i estrenada en 1954 en tan sols 13 sales, les uniques que es van atrevir a desafiar el veto de la IATSE....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la sal de la tierra
  • LA SAL DE LA TIERRA
  • Sales De La Tierra
  • La Sal De La Tierra
  • somos sal de la tierra
  • Ustedes son la sal de la tierra
  • La Sal De La Tierra Ensayo
  • Breve Análisis "La Sal de la Tierra"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS