La selva maragda

Páginas: 8 (1801 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
LA SELVA MARAGDA

La selva maragda és una pel·lícula produïda al Regne unit, estrenada al 1985, amb una durada de 110 minuts. Va ser dirigida per John Boorman, produïda per John Boorman, Michael Dryhurst i Edgar Gross. El guió el va fer Rospo Pallenberg. El so va anar a càrrec de foren Brian Gascoigne i Junior Homrich. El director de fotografia va ser Philippe Rousselot. L'encarregat delmuntatge fou Ian Crafford. Els encarregats del vestuari Peter Frampton, Paul Engelen, Anna Dryhurst i Luis Michelotti. Els efectes especials van ser realitzats per Oxford Scientific Films.
Entre els actors principals, hi trobem Charley Boorman( Tommy) , Powers Boothe ( Bill Markham), Meg Foster ( Jean Markham), Dira Paes (parella de Tommy).

El film, preten fer una reflexió i una crítica sobre ladestrucció i la desforestació de les selves i les zones de vegetació que, avui dia i més que mai, està sent molt gran, i també l’impacte tan en les nostres vides com en la dels pobles i tribus indígenes d’aquells hàbitats.
El film comença quan una família composta per en Bill Marckham el seu fill i la seva dona arriben a Brazil, ja que en Bill és l’encarregat de construir una presa al riuAmazones. El problema és que per construir la presa han de desforesta part de la selva amazònica i en aquella zona hi viuen diverses tribus indígenes.
Un dia els tres van a veure com s’està construint la presa i en Tommy, el fill d’en Bill i la seva dona entra a la selva i és segrestat per una de les tribus indigenes de la zona, els invisibles. En Bill, el seu pare, el busca durant 10 anys però elseu fill no apareix.
En Tommy durant aquests 10 anys s’ha fet gran i fort i ja és un més de la tribu. Però en Bill troba l’ajuda d’una revista que fa un reportatge sobre aquestes tribus i aprofita per anar amb ells a buscar el seu fill. Quan en Bill troba el seu fill, en Tommy està completament cohesionat amb la tribu, tant qe fins i tot té esposa, una jove del grup.
El pare es queda a la tribuuna temporada, però quan ja ha marxat, de sobte un dia, la tribu enemiga dels invisibles segresta les dones i les ven a canvi de munició a uns proxenetes. Llavors en Tommy va a la ciutat per buscar el seu pare i recuperar les dones de la tribu.
Finalment, poden recuperar les dones, que tornen a la tribu i en Bill, que ha vist que no es pot destruir aqella zona perquè destrueix l’hàbitat delsindígenes, decideix enderrovar la presa i així fer posible que la tribu continui existint.

El tipus de film és de drama, acció i aventures.

No és un film en el qual els actors es llueixin massa. Hi ha pocs diàlegs i en els pocs que hi ha falta una mica de naturalitat. Tot i aixó en els diàlegs entre indígenes hi ha una gran expressivitat qe permet entendre bastant bé el que volen dir.

Lapel·lícula està en forma d’el·lipsi, comença plantejant-nos la situació i el problema i fa un salt en el temps fins el futur uns quants anys endavant, tot seguint en ordre cronològic.

Pel que fa a les tècniques audiovisuals són molt variades; picats i contrapicats per les situacions d’inferioritat o superioritat,això es veu molt ben reflectit a l’escena del riu on la tribu està per sobre del noi,travelings i panoràmiques per veure lo apartat de la civilització i la inmensitat de la zona. El zoom no és una eina molt utilitzada en el film, com tampoc la il·luminació.

Les escenes són trepidants i llargues; això es degut a que pels pocs diàlegs que hi ha el director prefereix fer una escena i no moltes de petites per fer més entenedora la hisòria i poder seguir millor el fil. No hi haescenes que saltin en el temps, ja que no ho necessita; això fa que ens faci la sensació d’estar a la història, ja que ens ho explica tot en el moment en que passa.

La banda sonora es dota de grans moments de percussió en els rituals de les tribus i demés per posar-nos en situació i ens transporten a un ambient més tribal, més indigena.























TEBALL...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'Esfera Maragda
  • L'Esfera Maragda
  • La Selva
  • selva
  • la selva
  • selva
  • selva
  • Selva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS