la societat de classes

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
Anàlisi de la pel·lícula (II): les classes socials

L’amo del latifundi és un terratinent, que podríem equiparar a la burgesia.

Rosa, és l'amant del José, i és la cambrera d'un hotel,i pertany a la classe treballadora perquè es passa el dia treballant de cambrera, ja que sobreviu amb el seu treball.

La mestressa de la pensió on vivia en José, pertany a la classetreballadora perquè a casa seva lloga algunes habitacions i renta i planxa la roba dels llogaters.

José pertany a la classe treballadora, perquè treballa cada dia a la construcció, i així és comtira endavant. I a Andalusia treballava al camp com a jornaler.

El cambrer del bar on fan la festa de comiat pertany a la petita burgesia, perquè té un petit negoci del qual viu, encaraque treballa cada dia i moltes hores, com un de la classe treballadora.

La diferència en la piràmide social entre els immigrants de la pel·lícula i els valencians i menorquins que vanemigrar a Algèria, és que els emigrants que anaven a Catalunya, anaven per aconseguir una feina i millorar la seva qualitat de vida i que les seves famílies, més endavant, també poguessin emigrar,ja que a la terra on vivien, Andalusia, no podien millorar per culpa de l'agricultura latifundista. A part era molt difícil trobar feines en altres camps que no fossin a l'agricultura.
Elsvalencians i menorquins, a diferència dels anteriors, quan van emigrar, pertanyien a diferents classes socials, ja fossin burgesos, petits burgesos, professionals liberals o de la classetreballadora. Un altre factor que diferencià dels emigrants andalusos dels valencians i menorquins, és que els valencians i menorquins emigraven per culpa de conflictes i problemes polítics ibèl·lics i amorosos, econòmics, judicials, personals. En canvi els andalusos eren la gran majoria de la classe treballadora, i emigraven a la recerca de feina. És a dir per motius econòmics.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • G_SO6 La revolució Industrial: la nova societat de classes
  • class
  • class
  • Classe
  • Class
  • Class
  • classe
  • Class

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS