La tecnologia i la guerra en la història de la Xina premoderna

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
La tecnologia i la guerra en la història de la Xina premodernaLa tecnologia xinesa premoderna comença a l’edat de pedra, amb la invenció dels primers utensilis per la vida quotidiana, aquestsutensilis acabaran evolucionant en armes de guerra a causa de les necessitats de sotmetre o protegir-se.
En acaball entre l’edat de pedra i l’edat del bronze, vora el 7.000 a.C, es desenvolupa el jade.El jade realment és la nefrita, aquesta és un compost entre el silicat de calci i el manganès. El jade només’utilitzava en ritus funeraris o elements decoratius. Es sap que el jade era un material moltresistent i molt poc dúctil, era un material que tenia un tractament i un poliment molt sofisticat, per aquesta raó no s’utilitzava com a material militar.
L’edat del bronze comença l’any 2205 a.C.L’edat del bronze abraça les següents dinasties: la dinastia Xia (2205-1767 a. C.), Shang (1767-1123) i Zhou (1122-221). La recerca d’un material més resistent i més fàcil de treballar respecte a laceràmica i el jade, va donar el seu fruit amb la creació del bronze. No solament va suposar una millora del material, va esdevenir una revolució social i política. L’ús del bronze estava intrínsecamentrelacionat amb els rituals i la guerra, i el seu coneixement estava vinculat amb el poder. Fins l’edat del bronze es sap que el carro de guerra va ser l’arma més eficaç en el camp de batalla, capaçde matar dotzenes amb la càrrega dels cavalls.
Durant el segle III la infanteria xinesa es consolida i al segle IV es equipada amb les noves armes de bronze, que juntament amb la creació de l’arccompost retroflex i la ballesta, va decantar la balança en la desaparició del carro de guerra com a instrument definitiu. Les llances i espases fetes amb el nou material també van jugar un paperimportant.
Durant l’edat del ferro també hi ha unes millores notòries en el material militar. El radi oblic pel carro de guerra, que oferia una major resistència per les rodes. Durant el segle IV la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia del arte premoderna
  • Historia de alistar Y xin zhao
  • Tecnologia i
  • Tecnologia I
  • guerra de las tecnologias
  • historia I
  • Historia I
  • Historia I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS