La violència de gènere

Páginas: 4 (848 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
La violència de gènere

Segons Wikipedia:

La violència de gènere és la violència física i psíquica que du a terme un home o una dona contra una persona del sexe contrari.

Violènciacontra la dona (wikipedia)

La violència contra la dona es tot tipus de violència exercida sobre aquesta per el fet condicional de ésser dona. Es una violència que es deu al fet de que la dona es trobien una societat patriarcal dominada gairebé sempre per els barons. Aquesta violència és des de la discriminació laboral, formativa, familiar fins a l'agressió física i psíquica de la dona. Es solendonar els casos més típics en els drames de les parelles o familiars.

La ONU va declarar en la seva 85º sessió que va ser realitzada el 20 de desembre de 1993, defineix la violència contra la donade la següent manera:

“ A los efectos de la presente Declaración, por "violencia contra la mujer" se entiende todo acto de violencia basado en la pertenencia al sexo femenino que tenga o puedatener como resultado un daño o sufrimiento físico, sexual o psicológico para la mujer, así como las amenazas de tales actos, la coacción o la privación arbitraria de la libertad, tanto si se producen enla vida pública como en la vida privada.”


Un estudi realitzat per la UOC ( Universitat Oberta de Catalunya) ens aporta el seu punt de vista sobre la Violència de gènere.


La violència degènere, concretament la que s'exerceix sobre les dones, inclou una quantitat de pràctiques que les han coaccionades durant anys i que han restat invisibles davant els nostres ulls. Per tant, per tal deser capaços de reaccionar davant un fenomen social d'aquesta mena, primer hauríem de ser capaços d'identificar-lo i d'anomenar-lo.
“La cultura, dins el fenomen de la violència de gènere, té unaimportància destacada per deixar clar que aquesta forma de violència és una construcció social i no una acció irracional. En aquest concepte s'hi inclouen totes les formes de maltractament psicològic,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS