La xarxa Social

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
La xarxa social[1] (títol original en anglès, The Social Network) és una pel·lícula dramàtica de 2010 dirigida per David Fincher. La història, recollida en guió per Aaron Sorkin, està basada en elllibre The Accidental Billionaires que explica com va ser la fundació del lloc web Facebook. La cinta va donar al seu equip cinematogràfic nombrosos premis entre els quals destaquen el Globus d'Or almillor director per Fincher i el Globus d'Or a la millor pel·lícula dramàtica.
Taula de continguts [amaga]
1 Argument
2 Producció
2.1 Audició
2.2 Rodatge
2.3 Crítica
3 Premis i nominacions
3.1Premis Oscar
3.2 Premis Globus d'Or
3.3 Premis BAFTA
4 Referències
5 Enllaços externs
[modifica]Argument

Una tarda de la tardor del 2003, Mark Zuckerberg, un estudiant de la Universitat deHarvard coneixedor de la informàtica, s'asseu davant el seu ordinador per posar en pràctica una nova idea. Això, que comença com un joc informàtic a la seva habitació universitària, esdevé ràpidamentuna xarxa social global i una revolució en el sistema de comunicacions. Sis anys i 500 milions d'amics més tard, Zuckerberg és el multimilionari més jove de la història. Però per aquest jove emprenedor,l'èxit és també sinònim de problemes personals i legals.
[modifica]Producció

[modifica]Audició
La recerca d'actors per a La xarxa social va començar de manera oberta l'agost de 2009 en diversosestats d'Amèrica del Nord. Shia LaBeouf i Michael Cera van ser considerats per al paper de Mark Zuckerberg. El primer en ser confirmat com a part de l'elenc va ser Jesse Eisenberg el setembre de 2009.Diversos dies després, es va anunciar que el cantant Justin Timberlake i Andrew Garfield interpretarien Sean Parker i Eduardo Saverin. L'octubre de 2009 Brenda Song, Rooney Mara, Armie Hammer i JoshPence van ser contractats pel projecte.
[modifica]Rodatge
El rodatge de La xarxa social va començar l'octubre de 2009 a Cambridge, Massachusetts.[2] Las escenes van ser filmades als campus de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • xarxes
  • Xarxes
  • Xarxes de la comunicació
  • Xarxes Socials
  • xarxes locals
  • xarxes socials
  • XARXES DE COMPUTADORS
  • xarxa igualitaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS