Laoconte Y Sus Hijos

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
LAOCOONT I ELS SEUS FILLS:
Artista: La obra és, de fet, de tres artistes de la mateixa familia: Agesandre ( Pare )
Segon Artista: Polidor ( Fill )
Tercer artista: Atenodor ( Fill )
Any: És unaobra del Segle I aC aproximadament, però va ser descoberta entre les ruïnes del Palau de Titus a Roma l’any 1506.
Estil: El seu estil és Hel.lenístic del Segle I aC.
Técnica: La técnica utilitzada perdur a terme aquesta obra és per un costat la talla, que consisteix en anar donant forma al tros de marbre amb una piqueta i un Martell i per un altre costat també hi trobem la técnica del trepanat,que trobem a les barba del pare, que consisteix en donar formes rascant el marbre.
Alçada: La seva alçada és de 2.42 metres d’alt.
Amplada: La seva amplada és de 2.40 metres.
Museu: Actualment esconserva al pati del Belvedere dels Museus Vaticans de Roma.
Ciutat: Es troba a Roma.



Breu comentari de l’obra:
Laocoont i els seus fills és una escultura exempta, ja que pot ser vista des dequalsevol punt, el material utilitzat és el marbre, i si definissim la tipologia diríem que és una escultura de grup formada per Laocoont i els seus dos fills.
És una figura on el moviment el trobemen els cossos recargolats, que no tenen cap possibilitat d’escapar-se. És important destacar-ne l’espressió, la preferencia pel moviment i la grandiositat. També és important destacar la composiciópiramidal i d’una diagonalque travessa tota la escultura.
Les tres figures queden unides per les serps que estrenyen els cossos, tots tractats com adults, ja que l’anatomia dels nens és com la delpare però a escala reduïda. L’acabat de l’obra és monocrom.
Laocoont i els seus fills és d’època hel.lenística.
Alguns del trets que destaquen en aquesta obra són: El realisme aplicat a l’escultura, laimitatio o mimesi de la natura, el cos humà com a objectiu artístic, el un masculí com a máxima expressió de la perfecció física, el cànon de 7 caps de Policlit i el contraposto ( la composició en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laoconte y sus hijos
  • laoconte y sus hijos por Leyre
  • El laoconte
  • el laoconte
  • Laocont
  • hijos de los hijos
  • Mi hijo
  • Los Hijos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS